NajRecept.sk Sladké jedlá Šišky Môj tradičný recept na fašiangové šišky s džemom
Môj tradičný recept na fašiangové šišky s džemom
Môj tradičný recept na fašiangové šišky s džemom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.1.2024

Môj tradičný recept na fašiangové šišky s džemom

Cesto nadýchané ako obláčik a s domácim džemom niečo neskutočné. Milujem toto obdobie, ktoré sa spája s dobrým jedlom. Aj keď je to smažené, nie veľmi zdravé, ale tak predsa raz za čas si treba dopriať aj takéto jedlá. Autor: Lucka

65 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny
500 g
hladká múka
4 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžička
kryštálový cukor
1 ks
vajce
2 ks
žĺtok
300 ml
mlieko
1/2 kocky
droždie
4 lyžice
olej
3 lyžice
rum
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V troche mlieka rozmiešame lyžičku cukru, droždie a necháme vzísť kvások. 
  2. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať pol hodinu pri izbovej teplote zakryté utierkou. 
  3. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrubší plát a vykrojíme kolieska, ktoré necháme ešte kysnúť ďalšiu pol hodinu.
  4. Potom rukami urobíme dierku v strede a nakysnutou stranou vkladáme do rozpáleného oleja a smažíme do zlata. 
  5. Do stredu po vysmažení navrstvíme domáci džem a posypeme práškovým cukrom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár