NajRecept.sk Cestoviny Lasagne Môj recept na šťavnaté lasagne bolognese. Toto je moje tajomstvo tých najlepších lasagní.
Môj recept na šťavnaté lasagne bolognese. Toto je moje tajomstvo tých najlepších lasagní.
Môj recept na šťavnaté lasagne bolognese. Toto je moje tajomstvo tých najlepších lasagní.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   22.1.2024

Môj recept na šťavnaté lasagne bolognese. Toto je moje tajomstvo tých najlepších lasagní.

Dnes sme mali chuť na bolonské lasagne. U nás doma ich máme veľmi radi, lebo sú šťavnaté a z taniera miznú rýchlosťou blesku. Mojím tajomstvom je mrkva, ktorú nastrúhanú dávam do omáčky k mäsu. Skúste môj recept a inak už robiť nebudete.

20 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Recept na pekáč 30x20cm:

600 g
mleté hovädzie mäso
1 ks
červená cibuľa
500 ml
sekané paradajky
4 ks
strúčik cesnaku
1 ks
mrkva
podľa chuti
oregano
podľa chuti
bobkový list
podľa chuti
soľ
14 ks
lasagne
50 g
maslo
500 ml
mlieko (smotana)
podľa potreby
hladká múka
150-200 g
mozarrella
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji opražíme pokrájanú cibuľu, nastrúhanú mrkvu, pridáme mleté mäso, oregano, bobkový list, soľ, sekané paradajky, pridáme vodu a dusíme asi 25min. Urobíme to trošku redšie, aby výsledné lasagne neboli suché.
  2. Lasagne teraz namočíme do vody a pokračujeme bešamelom.
  3. Pripravíme si bešamel: v mlieku roztopíme maslo, pridáme soľ a zahustíme múkou rozmiešanou vo vode. Môžeme ochutiť parmezánom.
  4. Na dno pekáča 30x20cm dáme trošku besamelu, potom lasagne, mäso s omáčkou a bešamel. Takto pokračujeme so 4 vrstvami. Na jednu vrstvu som dala aj mozarrellu.
  5. Na poslednú vrstvu cestovín dáme ešte bešamel a dáme zapekať 20minut na 200st.
  6. Nakoniec dozdobíme mozarrellou a pečieme ešte 15 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár