NajRecept.sk Dezerty Múčniky Mnou vyskúšaný recept na neodolateľný Nescafé koláč s luxusnou smotanovo-čokoládovou vrstvou
Mnou vyskúšaný recept na neodolateľný Nescafé koláč s luxusnou smotanovo-čokoládovou vrstvou
Mnou vyskúšaný recept na neodolateľný Nescafé koláč s luxusnou smotanovo-čokoládovou vrstvou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   28.11.2023

Mnou vyskúšaný recept na neodolateľný Nescafé koláč s luxusnou smotanovo-čokoládovou vrstvou

Tento recept predstavuje neodolateľný Nescafé koláč, ktorý kombinuje bohaté chute. Jeho základom je vláčne cesto s výraznou kávovou chuťou Nescafé, čo dodáva koláču unikátnu a intenzívnu arómu. Na cesto nadväzuje luxusná vrstva, skladajúca sa zo smotanovo-čokoládovej peny, ktorá je nadýchaná, krémová a bohato čokoládová. Táto kombinácia kávy a čokolády vytvára harmonický celok, ktorý osloví nielen milovníkov kávy, ale aj všetkých, ktorí majú radi sladké pečenie. Ideálne ako dezert na špeciálne príležitosti alebo ako pochúťka k popoludňajšej káve.

20 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
100 g
maslo
3 lyžice
olej
2 ks
vajce
1 lyžica
Nescafé káva instantná
3 lyžice
kakao
250 ml
mlieko
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžica
rum

Ďalej:

1 pohár
marmeláda
150 g
čokoláda
180 g
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Začneme prípravou ingrediencií. Do misky dáme práškový cukor, Nescafé, olej, kakao, kypriaci prášok a múku. Zvlášť si rozpustíme maslo a necháme ho vychladnúť. V inej miske zmiešame mlieko s dvoma vajcami pomocou metličky. Pripravíme si aj plech, ktorý potrieme tukom a vysypeme hrubou múkou. K mliečno-vajcovej zmesi pridáme vychladnuté maslo a rum, a potom túto zmes postupne nalejeme do misky so suchými ingredienciami.
  2. Zmiešame všetky ingrediencie dohladka a vzniknuté cesto rozotrieme na vopred pripravený plech. Koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov, kým nezíska zlatistú farbu, čo obvykle trvá približne 25 minút. Po upečení koláč vyberieme z rúry a necháme ho chladnúť.
  3. Po upečení cesto rovnomerne potrieme marmeládou. V tomto prípade bola použitá domáca marhuľová marmeláda, ktorá dodá koláču príjemnú ovocnú chuť.
  4. Rozpustíme čokoládu vo vodnom kúpeli a počkáme, až trochu vychladne. Potom do nej vmiešame kyslú smotanu, kým nevznikne hladká zmes. Túto čokoládovú smotanu následne rozotrieme na povrch koláča. Vidličkou potom vytvoríme dekoratívne vzory na vrstve čokolády.
  5. Umiestnime koláč do chladničky, aby stuhol. Akonáhle je dostatočne stuhnutý, môžeme ho servírovať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár