NajRecept.sk Sviatočné pečenie Valentín Malinové srdiečka z odpaľovaného cesta
Malinové srdiečka z odpaľovaného cesta
Recept Malinové srdiečka z odpaľovaného cesta
Lacusin Lacusin    ·   21.9.2020

Malinové srdiečka z odpaľovaného cesta

VY-NI-KA-JÚ-CE!!! Milujem :):):) Autor: Lacusin

Suroviny

Cesto:

250 ml
voda
90 g
maslo
štipka
soľ
140 g
hladká múka
3 ks
vajce

Krém:

600 ml
mlieko
2 ks
malinový puding
6 lyžíc
kryštálový cukor
2 ks
vanilkový cukor
250 g
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do kastrólika nalejeme vodu, pridáme maslo a soľ a dáme variť. Do vriacej zmesy pridáme múku a miešame, kým sa cesto neodlepuje od stien kastróliku.
  2. Necháme vychladnúť. Potom zašľaháme po jednom celé vajcia. Cesto naplníme do vrecka so zdobiacou špičkou a nastriekame srdiečka.
  3. Pečieme pri 200° C asi 15 minút (kým nezozlátnu). Necháme vychladnúť a prekrojíme.
  4. Pripravíme si krém - 500 ml mlieka dáme variť, vo zvyšnom mlieku rozmiešame pudingové prášky a cukor a vlejeme do vriaceho mlieka. Uvaríme hustý puding. Hneď do horúceho vmiešame maslo (ak sa zrazí, nevadí, po vychladnutí sa vyšľahá krém dohladka). Necháme úplne vychladnúť v chladničke a potom vyšľaháme.
  5. Krém naplníme do vrecka so zdobiacou špičkou a naplníme ním srdiečka. Pocukrujeme a dáme opäť stuhnúť do chladničky. Z tejto dávky sa urobí cca 30 srdiečok.
Komentáre k receptu
Miki2006    ·   14.2.2020   ·   Odpovedať   ·  

Zkoušela jsem je ( je mi 13) a osvědčily se 😁 - snadné a výborné 🙂❤

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár