NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Lyžicový recept na vynikajúce pribináčik rezy. Jednoduchá príprava a chuť si zamilujú všetci.
Lyžicový recept na vynikajúce pribináčik rezy. Jednoduchá príprava a chuť si zamilujú všetci.
Lyžicový recept na vynikajúce pribináčik rezy. Jednoduchá príprava a chuť si zamilujú všetci.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   25.1.2024

Lyžicový recept na vynikajúce pribináčik rezy. Jednoduchá príprava a chuť si zamilujú všetci.

Pribináčikové rezy sú lahodným dezertom, ktorý si zamiluje každý. Tento recept ponúka jednoduchú prípravu, čo ocenia aj začínajúci pekári. Recept sa vyznačuje jednoduchým cestom, nadýchaným tvarohovým krémom z tvarohu a šľahačky a je zakončený bohatou čokoládovou polevou.

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

6 ks
vajce
6 lyžíc
práškový cukor
2 lyžice
olej
6 lyžíc
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva
3 lyžice
kakao

Krem:

500 g
tvaroh
250 ml
smotana na šľahanie
5 lyžíc
práškový cukor

Poleva:

120 g
horká čokoláda
100 g
maslo
2 lyžice
mlieko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom do nadýchanej peny, potom do zmesi zaradíme olej a múku, ktorú sme predtým premiešali s kakaom a kypriacim práškom. Ako posledný krok opatrne vmiešame tuhý sneh, ktorý sme ušľahali z bielkov a to pomocou varešky.
  2. Nalejte hotové cesto do formy s veľkosťou 25 x 30 cm, ktorú ste vopred vymazali maslom a vložte ju do rúry na pečenie.
  3. Pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu približne 10-15 minút a pozorne sledujeme pečenie, pretože každá rúra môže mať odlišné vlastnosti na pečenie. Po upečení necháme cesto vychladnúť.
  4. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuhej šľahačky spolu s cukrom. Potom postupne túto zmes zamiešame k tvarohu, aby vznikol krém.
  5. Pripravený krém nanesieme na vychladnuté cesto a starostlivo ho vyrovnáme.
  6. Dáme dezert do chladničky, aby krém stuhol. Keď bude krém poriadne vychladený, môžeme na vrch naliať čokoládovú polevu, ktorá lepšie tuhne pri chladnom kréme.
  7. Nakrájame dezert na pekné, úhľadné kúsky a podávame. Odporúčam použiť ostrý nôž pri krájaní, aby sa čokoláda nepolámala.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár