NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Karamelová roláda z orechového cesta plnená výborným salko krémom.
Karamelová roláda z orechového cesta plnená výborným salko krémom.
Recept Karamelová roláda z orechového cesta plnená výborným salko krémom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   25.1.2024

Karamelová roláda z orechového cesta plnená výborným salko krémom.

Karamelová roláda z orechového cesta s krémom z kondenzovaného mlieka je sladký dezert, ktorý vyzerá lákavo a chutí výborne. Cesto je ľahké, s príjemnou chuťou orieškov a krém je hladký s bohatou karamelovou chuťou. Všetko dohromady tvorí skvelú kombináciu, ktorá rýchlo zmizne z taniera.

35 min
Čas prípravy
15 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
100 g
práškový cukor
1 lyžica
kyslá smotana
100 g
hladká múka
120 g
mleté vlašské orechy

Krem:

1 plechovka
karamelové salko
150 g
maslo
300 ml
mlieko
1 bal.
karamelový puding
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si vezmeme žĺtky a dáme ich do misy spoločne s 50 gramami cukru a smotanou, kde ich šľaháme, kým nezískame pevnú penu. Potom si v inej miske ušľaháme bielky s ďalšími 50 gramami cukru do peny. Nakoniec túto bielkovú penu opatrne a postupne vmiešame do žĺtkovej peny a to použitím varešky, aby sme zachovali vzdušnosť.
  2. Do zmesi potom vmiešame hladkú múku a mleté orechy, pričom zamiešame opatrne, aby sme všetko dobre spojili.
  3. Rozotrieme tenkú vrstvu cesta na papier na pečenie, ktorým sme vyložili plech, tak, aby bolo rovnomerne rozprestreté.
  4. Umiestnime do rúry, ktorú sme si predtým nahriali a pečieme pri 180 ° C približne 15 minút. Akonáhle je cesto upečené, prikryjeme ho utierkou a spoločne s papierom na pečenie ho opatrne zrolujeme. Necháme cesto v tomto stave vychladnúť. Keď bude cesto studené, papier na pečenie opatrne odstránime.
  5. Uvaríme hustý puding z mlieka a prášku na karamelový puding. Po uvarení puding necháme vychladnúť a aby sa na jeho povrchu nevytvorila kôrka, prikryjeme ho potravinovou fóliou.
  6. Najskôr si ušľaháme maslo do peny. Potom doň vmiešame karamelové kondenzované mlieko a postupne pridáme už vychladnutý puding. Týmto krémom rovnomerne potrieme rozvaľkané cesto a starostlivo ho zrolujeme. Zvyškom krému potom natrieme povrch rolády a ako finálnu dekoráciu použijeme orechy.
  7. Dáme do chladničky. Dobrú chuť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár