NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Jahodová bublanina
Jahodová bublanina
Recept Jahodová bublanina
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   21.4.2021

Jahodová bublanina

Milujem čas jahôd a ruží ❤ Moja prvá kráska, dnešné zber jahôdok a jahodová bublanina.

25 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
1/2 bal.
prášok do pečiva
1 vrecúško
vanilkový cukor
10 lyžíc
mlieko
10 lyžíc
olej
3 ks
vajce
2 lyžice
kryštálový cukor
1 ks
citrónová kôra
podľa chuti
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom do hustej peny, pridáme citrónovú kôru.
  2. Múku premiešame s práškom do pečiva a preosejeme. Do žĺtkovej hmoty pridávame postupne a na striedačku olej, mlieko a múku.
  3. Z bielkov so štipkou soli vyšľaháme pevný sneh, ten potom opatrne a zľahka vmiešame do cesta. Do vymasteného a vysypaného plechu nalejeme cesto a stierkou uhladíme.
  4. Umyté, odkvapkané a pokrájané jahody naukladáme nahusto na cesto. V rúre na 180 ° C pečieme cca 20 až 30 minút, rešpektujeme skúsenosti s vlastnou rúrou.

Zdroj: Vaření a pečení s radostí

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár