NajRecept.sk Dezerty Krémy a polevy Fantastický raffaello krém do rôznych dezertov
Fantastický raffaello krém do rôznych dezertov
Recept Fantastický raffaello krém do rôznych dezertov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   6.5.2021

Fantastický raffaello krém do rôznych dezertov

Ak už máte dosť ťažkých maslových krémov, pripravte si jemný kokosový krém, ktorý je vhodný ako do koláčov, tak aj do rôznych typov tort. Na prípravu luxusného raffaello krému budete potrebovať len 4 suroviny, a to kokos, kondenzované mlieko, maslo a bielu čokoládu. Tento krém si dokonca môžete natrieť aj na maslový croissant na raňajky alebo večeru. Je fantastický. Ak máte radi veľmi kokosovú chuť, pokojne pridajte aj viac kokosu.

Suroviny
70 g
kokos
400 g
kondenzované mlieko
200 g
maslo
200 g
biela čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo a bielu čokoládu vložíme do misky, ktorú dáme do vodného kúpeľa a necháme rozpustiť.
  2. Keď máme hmotu rozpustenú, odstavíme z vodného kúpeľa a pomalým, tenkým prúdom prilievame kondenzované mlieko - stále miešame, aby sa krém nezrazil a na úplný záver pridáme kokos.
  3. Takto pripravený krém odložíme do chladničky, aby stuhol a potom ho môžeme natierať na korpus alebo si krém odložíme na neskôr, napríklad na natretie sladkého croissantu na raňajky.
  4. Aj do tohto krému ide dosť masla, ale verte, že je oveľa lepší ako pri pudingových zákuskoch, kedy na 1 bal. vanilkového pudingu pridávame 250 g masla. Krém je naozaj ľahký a menej ťažký než klasický.

Zdroj: Vk

Komentáre k receptu
Renéé    ·   10.12.2021   ·   Odpovedať   ·  

jde krém stříkat, když není šlehaný?, třeba na košíčky

Barča 5a    ·   10.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

To mléko má být slazené nebo neslazené ? Dík

NejLucka NejLucka    ·   13.7.2020   ·   Odpovedať   ·  

slazené :)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár