NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom, ktorý môžete podávať teplý alebo vychladený - perfektný na každú príležitosť.
Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom, ktorý môžete podávať teplý alebo vychladený - perfektný na každú príležitosť.
Recept Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom, ktorý môžete podávať teplý alebo vychladený - perfektný na každú príležitosť.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   17.11.2023

Cestovinový šalát s kuracím mäsom a pikantným dipom, ktorý môžete podávať teplý alebo vychladený - perfektný na každú príležitosť.

Preskúmajte tento výnimočný recept na cestovinový šalát s kuracím mäsom, sprevádzaný neodolateľným pikantným dipom. Tento šalát je perfektnou voľbou pre rôzne príležitosti, či už hľadáte niečo na obed, večeru alebo ako chutný pokrm na párty. Jeho všestrannosť spočíva v možnosti podávať ho teplý alebo vychladený, čo z neho robí ideálne jedlo pre rôzne ročné obdobia. Cestoviny spolu s kuracím mäsom a bohatými chuťami pikantného dipu vytvárajú dokonalú harmóniu chutí, ktorá poteší každého milovníka dobrého jedla.

20 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny

Na šalát:

250 g
ľubovoľná cestovina
2 ks
kuracie prsia
2 lyžice
olej
1 lyžica
sušené bylinky
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čerstvo mleté korenie
1 plechovka
Bonduelle Mexico (280 g)

Na dip:

150 g
kyslá smotana
2 lyžice
olivový olej
1 lyžica
majonéza
1 strúčik
roztlačený cesnak
štipka
soľ
2 lyžice
sladká chilli omáčka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie mäso nakrájame na malé kocky o veľkosti približne 1x1 cm, ochutíme korením, čiernym korením, pokvapkáme olejom a necháme marinovať cez noc v uzavretej nádobe v chladničke. Potom rozohrejeme wok, pridáme marinované mäso, osolíme a rýchlo ho restujeme, pričom neustále miešame, po dobu 5 minút.
  2. Potom znížime plameň a necháme mäso dôjsť do mäkka po dobu približne 10 minút. Cestoviny uvaríme podľa pokynov na obale a v cedníku ich necháme odkvapkať. Potom ich pridáme k mäsu a dôkladne premiešame. Zeleninu z konzervy tiež scedíme a pridáme do panvice, kde opäť všetko premiešame.
  3. Všetko premiešame a dáme do chladničky vychladiť.
  4. Šalát môžeme podávať ako teplý, tak aj vychladený. Nezabudnite na ten dip!

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár