NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Bez múky, vajíčka a bez strúhanky - Jemná roláda z mletého mäsa, plnená praženicou a Moravankou
Bez múky, vajíčka a bez strúhanky - Jemná roláda z mletého mäsa, plnená praženicou a Moravankou
Recept Bez múky, vajíčka a bez strúhanky - Jemná roláda z mletého mäsa, plnená praženicou a Moravankou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   23.2.2021

Bez múky, vajíčka a bez strúhanky - Jemná roláda z mletého mäsa, plnená praženicou a Moravankou

Aj bez strúhanky alebo múky a bez vajíčka dokážete pripraviť fantastickú roládu, ktorá sa počas pečenia nerozpadne. Do masy mäsa pridávam šľahačku, ktorá vo výsledku pridá na jemnosti. Naplniť môžete čímkoľvek, čo vám ponúka vaša chladnička. Odporúčam použiť suroviny ako ja - praženicu a zeleninu. Autor: Triniti

55 min
Čas prípravy
40 min
Čas varenia
Suroviny
500 g (u mňa kuracie)
mleté mäso
250 ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
soľ

Náplň:

plnotučná horčica
šunka
praženicu
zelenina podľa vlastného výberu (Moravanka)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mleté mäso okoreníme, osolíme, zalejeme smotanou a premiešame. Necháme aspoň hodinu odstáť v chladničke.
  2. Po hodine mäso z chladničky vyberieme, pripravíme alobal, mäso rovnomerne rozotrieme a potrieme horčicou.
  3. Poukladáme plátky šunky, do stredu navrstvíme praženicu a nakoniec i zeleninu. Mäso opatrne pomocou alobalu zrolujeme.
  4. Roládu pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov aspoň 40 minút - sledujeme.
  5. Ak roládu počas pečenia potriete pár krát vodou, nebude praskať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár