Zdravé čučoriedkové muffiny
Pridané: 17.1.2016
Kamarátka mi doniesla z výletu čučoriedky - tie naše, slovenské, malinké, z hustého lesa. Také mám na pečenie najradšej. Odmenila som ju týmito čučoriedkovými mafinkami v zdravšej verzii. Ale aby zas neboli až tak moc zdravé, pridala som aj horkú čokoládu.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Nepečená cviklovo-čokoládová torta
Pridané: 22.11.2015
Som nadchnutá týmto nepečeným cviklovo-čokoládovým koláčom, ktorý som piekla ako narodeninovú tortu môjmu mužíčkovi. Bol to risk, pretože kombinácia surovej zeleniny a čokolády bola pre mňa nemysliteľná. Je to však pôžitok! Šťavnatý, osviežujúci a zdravý. Plný vitamínov a navyše bez cukru či múky. Okrem toho, že červená repa je bojovníkom proti rakovine, vyvoláva aj optimisteckejšiu náladu a k tomu ešte i čokoláda! Mňam. Na prípravu potrebujeme formu s priemerom 26 cm.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Čerešňový clafoutis s kokosom
Pridané: 14.8.2015
Clafoutis (čítaj klafuti) je tradičný francúzsky múčnik, podobný našej bublanine. Je veľmi ľahučký a šťavnatý. Najčastejšie sa pečie práve s čerešňami, ale môžete ich nahradiť aj iným ovocím ako sú slivky, hrušky, černice či brusnice. Ja som si upiekla kokosovo-čerešňový.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Nepečený tvarohovo-jogurtový koláč s jahodami
Pridané: 25.6.2015
Konečne je tu jahodová sezóna! U nás v záhradke až o také dva týždne, ale na trhu som ich už dostala kúpiť. Krásne červené sladučké jahôdky ako z rozprávky. Veľmi sa mi nechcelo vypekať, tak som sa rozhodla pre nepečený koláčik s tvarohom a jogurtom, a s neskutočne dobrým čokoládovým chrumkavý korpusom. Potrebujeme na tortovú formu 24-26 cm.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Čokoládovo-mätový fondant s nakladanými višňami
Pridané: 22.4.2015
Tento koláčik má bohatú čokoládovú chuť, konzistenciou pripomína fondán, je akoby šťavou nasiaknutý. Nakladané višne v sladkom likéry, ktoré sú ukryté vo vnútri koláča ho robia vášnivým. A jemná pepermintová príchuť mu ešte pridáva na tajomnosti. Ideálny dezert na Valentínksu večeru pre dvoch. Ingrediencie sú na 4 formičky s priemerom 8-9 cm
ZOBRAZIŤ RECEPT
Cupcakes s arašidovým maslom
Pridané: 20.4.2015
Už celú večnosť som chcela vyskúšať cupcakes s arašidovým maslom. Patrím k ľuďom, ktorým arašidové maslo neprekáža. Podľa skúseností viem, že buď ho niekto miluje alebo neznáša. Ja som na tento recept použila veľmi chutné a jenmé maslo z M&S (odporúčam). Cupcakes sú jemne vanilkovo-arašidové, plnené džemom, s krémovou arašidovou čiapočkou s čokoládou.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Švédsky vianočný koláč - marcipánová torta
Pridané: 8.12.2014
O pár dní nám začína advent, aj teplomer občas ukazuje pod nulu, a niektoré kúty nášho Slovenska už okúsili prvý sneh. Tieto Vianoce začneme už tradične netradične. Mojou veľkou láskou je Škandinávia - najlepšia dovolenková destinácia pre mňa! Preto Vám dnes predstavím tradičný švédsky vianočný koláč - marcipánovú tortičku, ktorú som navyše obohatila brusnicami. Vo Švédsku ju nájdete v každej pekárni či cukrárni.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Čokoládové ganache
Pridané: 23.12.2014
Ganache (ganáš) je taká čokoládová omáčka - poleva, krásne lesklá, glazúrová, ktorá sa robí z akejkoľvek čokolády a smotany minimálne 33%. Používa sa na pokrytie tort a koláčov, ako náplň do nich, alebo sa z nej robia "truffle" čo sú čokoládové guličky obalené kakaom. Podľa toho na aký účel sa bude používať, v závislosti od druhu čokolády a teploty, pri ktorej sa bude požívať, sa mení pomer čokolády a smotany tak, aby sa dosiahla požadovaná konzistencia. Najlepšie ale je, že ganache stále ostane vláčny, nikdy nestvrdne čiže pri krájaní Vám táto poleva nepopuká.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Jablková bábovka so smotanovo-citrónovou polevou
Pridané: 30.12.2014
Chladné a pochmúrne dni ako je ten dnešný, dážď a nepríjemný vietor, ktorý sa Vám dostane pod kožu... chcete sa schúliť doma pod deku, s knižkou, šálka horúceho čaju, či hrnček dobrej kávy, a k tomu domáca bábovka, ktorá vonia po jabĺčkach, škorici a čokoláde.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Čoko-whiskey cupcakes so slaným praclíkom
Pridané: 8.11.2014
Tento recept vznikol tak, že mi ostala nejaká roztopená čokoláda a pridávala som k nej do misky iné suroviny, iba od-oka, čo som doma mala... až som sa dopracovala k dokonalej! chuti. Bohužiaľ som si recept prvý krát nezapísala (šak to si budem určite pamätať) a tak som tento "experiment" opakovala znova. Kombinácia čokolády a whiskey, sladký krém a slaný praclík sa stali mojou obľúbenou. Mám pocit, že zakaždým sú tieto cupcakes lepšie a lepšie! Takže s radosťou Vám oznamujem, že keď ich raz okúsite - svet už nikdy nebude ako predtým.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Jesenný tekvicový cheesecake
Pridané: 18.11.2014
Už som spomínala, že milujem tekvicu? Na sladko, na slano, s čokoládou, s orechmi, so škoricou... pre všetkých milovníkov cheesecake je tento MUST HAVE! Správne krémový, s orechovo-ovseným korpusom a vôňou jesene.
ZOBRAZIŤ RECEPT