Tom yum goong – thajská polievka s krevetami
Pridané: 28.9.2014
Milujem túto polievku a pri každej mojej návšteve do thajska som sa na ňu veľmi tešila, z poslednej návštevy som si konečne doviezla ingrediencie, ktoré sa u nás len ťažko zoženú, no a ostatné veci ako paradajka, cibuľa a iné čo sú u nás k dispozícii neboli problém. Tak som si teda aj na Slovensku mohla dopriať túto výbornú polievku. Ingrediencie, ktoré som si priniesla sa podľa mňa kľudne dajú dostať v Bratislave v špecializovaných obchodoch.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Panna Cotta s čučoriedkovým pyré
Pridané: 21.9.2014
Panna cotta – po taliansky varená smotana. To znamená že to nie je nič iné ako smotana, cukor, prípadne aróma / esencia a želatína. ALE, dnes je už veľa receptov, kde sa mieša smotana s mliekom, prípadne sú recepty aj s jogurtom, to všetko preto, aby panna cotta nebola taká ťažká, naopak aby bola jemná a ľahká, ideálna v lete :) mňam !
ZOBRAZIŤ RECEPT
Ovsené sušienky
Pridané: 18.12.2013
Základný recept (ovsené vločky, amarant, žĺtka, smotana) sa dá kombinovať na milión spôsobov – s kokosom, s mandľami, s lieskovými orieškami, s hrozienkami, so sušeným ovocím, s inými arómami, so škoricou, s kakaom, s perníkovým korením, s medom, bez medu, atď …
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fondánová hmota
Pridané: 21.11.2013
Možno aj Vy ste si už všimli, že v obchodoch sa už dá kúpiť fondánová hmota hotová a to od Dr. Oetkera. Tak som si aj ja myslela, že si ju predsa nemusím vyrábať, ale si to uľahčím a kúpim hotovú. Bohužiaľ, toto nevyšlo, nakoľko táto masa je asi skôr určená na poťahovanie torty, modelovanie figúriek a iné. Práve preto asi nereagovala najlepšie na to keď som ju zohriala, zhustla, vytvorili sa v nej hrčky a nedalo sa s ňou pracovať. Spravila som si z neho dopredu aj viac, keďže chystám aj viac tekutých alkoholových reptov, no k tomuto na jednu formu vystačí aj 1/4 z receptu. Takže recept na tú dobrú ( ktorú potrebujeme v tomto prípade ) fondánovú masu.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Pavlova torta
Pridané: 12.10.2013
Túto tortu som už veľmi dlho mala na zozname receptov, ktoré chcem vyskúšať, tak som si našla čas. Hovorí sa, že názov dostala podľa ruskej baletky, pre ktorú bola vymyslená. Torta má pripomínať nadýchanú, ľahkú, baletkovskú sukňu. Možno to je len fáma, ale je to milé, tak to šírim ďaľej … :)
ZOBRAZIŤ RECEPT