Plnená cuketa
Pridané: 24.10.2016
Rád varím z čerstvých surovín a keď som od kamaráta dostal cuketu, hneď som vedel, ako ju pripravím. Na masle, s čerstvou šalviou, chilli, mletým mäsom a šampiňónmi. Darček zo záhrady vždy poteší, ďakujem :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
FotoRecept | Kuracie kúsky v pikantnej omáčke
Pridané: 10.9.2016
Aby som bol presný, v sladko pikantnej omáčke na kukurici s maslom a stonkovým zelerom. Dnes máme doma výročie - rovných 25 rokov a tak ako je to s manželstvom, je to aj s týmto jedlom - sladké, pikantné, šťavnaté, korenené, chutné. A tak to má byť :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Zajac na smotane
Pridané: 3.8.2016
Rád spoznávam nové, menej známe suroviny, preto som nemohol odmietnuť, keď ma oslovili zo spoločnosti Ryba Žilina, či chcem pripraviť recept z málo známej, ale veľmi zdravej zeleniny - kvaky, turínu či runkle. Áno je to to isté :) a takto to dopadlo...
ZOBRAZIŤ RECEPT
Kuracie kúsky v pikantnej omáčke
Pridané: 29.7.2016
Aby som bol presný, v sladko pikantnej omáčke na kukurici s maslom a stonkovým zelerom. Dnes máme doma výročie, rovných 25 rokov a tak ako je to s manželstvom, je to aj s týmto jedlom. Sladké, pikantné, šťavnaté, korenené, chutné..a tak to má byť :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
FotoRecept | Domáci kváskový chlieb
Pridané: 20.2.2016
Z ražného kvásku, pečený v rúre. Všetko sa to začalo kúpou ošatky, keď sme s manželkou boli na víkende v Prahe. Ošatku som odložil a skoro som na ňu zabudol, až raz moja dobrá kamoška spomenula, že jej kamoška pečie kváskový chlieb. Tak som poprosil moju dobrú kamošku, aby poprosila kamošku a kúsok kvásku mi dala, dostal som ho v piatok (veľmi pekne ďakujem mojej dobrej kamoške a jej kamoške) je dobré mať kamošky :) Takže v sobotu som mohol začať piecť :) Vďaka pomalému kysnutiu, je kváskový chlieb lepšie stráviteľný, oveľa zdravší a chutí viac, ale to všetko si viete prečítať na stránke cuketka.cz, alebo dobreazdravo.sk, odkiaľ som čerpal informácie aj ja :)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Špagety carbonara
Pridané: 5.1.2016
Nedávno som bol v našej Košickej Optime a keď som uvidel obchodík s talianskymi výrobkami, vedel som že tu budem nakupovať často - cestoviny, syry, pancetta, mäsové výrobky, oleje a ešte mnoho iného. Nevedel som sa rozhodnúť, čo kúpim, pretože sa mi páčilo všetko. Nakoniec som sa rozhodol pre pancettu a ešte niekoľko drobností, pretože dobré špagety carbonara sa nedajú pripraviť zo slovenskej slaniny a obyčajného syra. Ak chcete mať na tanieri Taliansko, potrebujete pancettu, špagety z tvrdej pšenice, dobré vajcia a taliansky tvrdý syr.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Nakladaný camembert s horčicovým dipom
Pridané: 7.2.2015
Nakladaný camembert s mini mozzarellou, vlašskými orechmi, zeleným korením a v olivovom oleji. V chlade odpočíval 10 dní. Syr vyzrel, zmäkol a chute sa prepojili. Na tento recept používam najradšej syr Camembert 45% z Lidlu. Podával som s horčicovo medovým pikantným dipom.
ZOBRAZIŤ RECEPT
FotoRecept | Kapustníky s kyslou kapustou
Pridané: 15.11.2015
Kapustníky som už pripravoval, ale trošku inak - boli pečené na panvici. Teraz som ich piekol v rúre a trošku som sa pohral aj s kapustou a musím povedať, že chutila. Kapustu som okukal z tv. relácie na Jojke, pripravoval ju tam Vilo Habo a je naozaj výborná!
ZOBRAZIŤ RECEPT
FotoRecept | Zemiakové lokše
Pridané: 5.11.2015
Zemiakové lokše mám rád ako prílohu k vodnej hydine, či naplnené pikantnou kačacou, alebo husacou pečienkou. Tiež ako dezert so slivkovým lekvárom a makom alebo len tak s maslom a cukrom. Zemiakové lokše robievame doma, ak nám ostanú zemiaky, či zemiaková kaša. Teraz som ich pripravil ako prílohu ku kačacím stehnám pečeným v rímskom hrnci.
ZOBRAZIŤ RECEPT
FotoRecept | Kačacie stehná v rímskom hrnci
Pridané: 30.10.2015
Myslím si, že vodnú hydinu je najlepšie pripravovať v hlinenom hrnci, pomaly pečená kačka, či hus, má potom krehké a jemné mäso. Na červenej kapuste a so zemiakovými lokšami je to jedna báseň.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Mačanka
Pridané: 29.9.2015
Základom mačanky sú huby a šťava z kyslej kapusty (juška). Potom sa môže pridať údené mäso, klobása, poctivé maslo, či smotana. Dá sa pripraviť z čerstvých, alebo sušených húb a myslím, že v každej dedine na východe sa varí troška ináč, ale všetky majú niečo spoločné. Neviete ju prestať jesť :) Tá moja nie je s mäsom, ale nie je ani vegetariánska - je vegánska.
ZOBRAZIŤ RECEPT