Vanilkovo kakaové vykrajované rožteky
Pridané: 12.10.2020
Svetlé cesto z klasickej bielej pšeničnej hladkej múky, masla, práškového cukru, z vnútra vanilkového struku, žĺtkov, štipky soli a tmavé cesto zo špaldovej múky, s príchuťou škorice. Bez krému, takže piecť môžete v dostatočnom predstihu a vydrží vám až do Vianoc. Samozrejme, ak ich všetky na posedenie nezjete. Autor: Sladkosti
Čas prípravy 45 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Orieškové tyčinky s citrónovou polevou
Pridané: 12.10.2020
Orieškové koláčiky nesmú chýbať na vianočnom stole. Klasické orieškové pečivo, ktoré sa pečie na Vianoce, sú plnené oriešky. Medzi naše tradičné recepty patria aj tieto orieškové tyčinky s osviežujúcou citrónovou polevou. Zmes orieškov, škorice, badiánu a citrónovej kôry je tá najlepšia vianočná kombinácia. Autor: Sladkosti
Čas prípravy 35 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Mandľové štvorčeky s likérovou polevou
Pridané: 12.10.2020
Štvorčeky, srdiečka, ováliky, štvorlístky, hviezdičky, stromčeky, to sú základné tvary vianočného pečiva, ktoré u nás doma nesmú chýbať na stole. Samozrejme, zdobenie je na každom z nás, môžete použiť domácu citrónovú polevu, likérovú polevu ako v tomto prípade, prípadne ozdobiť len rozpustenou čokoládou alebo posypať práškový cukrom. Autor: Sladkosti
Čas prípravy 40 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Vianočné šťastie - citrónové štvorlístky s krémom
Pridané: 12.10.2020
Ak ste už začali piecť vianočné pečivo, určite neprehliadnite ani tento recept. Krásny názov a, samozrejme, vynikajúca chuť. Pritom aj bezlepkové. Ak nemôžete lepok, tak si určite pochutnáte. Poleva z bielka a cukru a trochu citrónovej šťavy a krém z masla a skaramelizovaného kondenzovaného mlieka. Autor: Sladkosti
Čas prípravy 40 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Hrozienkové košíčky s mandľami a čokoládou
Pridané: 13.10.2020
Oriešky, hrozienka, mandle, piškóty, sušienky, džem, čokoláda, kokos, pistácie, toto všetko tvorí základ pre Vianoce. Pripravili sme si pre vás recept, ktorý si zamilujete. Zo všetkých vynikajúcich surovín, ktoré sú Vianociam veľmi blízke. Autor: sladkosti
Čas prípravy 35 min
ZOBRAZIŤ RECEPT