Ako správne pripraviť dokonalé cesto na roládu?
Pridané: 22.1.2021
S týmto tipom budete mať krásne nadýchané cesto. Takáto dokonalá roláda sa mi podarila po prvý krát. Zvyčajne sa mi stalo, že po zrolovaní to vôbec nedržalo tvar. Plnila som nutelou, ktorú som rozriedila v troche mlieka, ale kľudne môžete použiť svoj obľúbený krém, prípadne naplniť aj ovocím. Autor: Karambola
Čas prípravy 25 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Nepečená oblátková roláda s kokosovo karamelovou plnkou
Pridané: 10.12.2020
Príprava bola naozaj extrémne rýchla. Kým som pripravila plnky, oblátka zvlhla na mokrej utierke, natrela som plnky a zrolovala. Odložila do chladničky a po vychladnutí som nakrájala roládu na centimetrové kúsky. Veľmi chutná, sladká dobrota. Autor: Karambola
Čas prípravy 15 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Najlepšie nepečené Margot guličky zaliate v čokoláde s orieškami
Pridané: 6.12.2020
Ak ste milovníkom Margot čokolády, tak určite neprehliadnite tento recept. Vynikajúce guličky, ktoré pripomínajú chuť tejto čokolády máte hotové za pár minút. Obaľovala som v čokoláde, do ktorej som pridala nasekané vlašské orechy. Autor: Karambola
Čas prípravy 15 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Placky z kefíru od babičky
Pridané: 12.9.2020
Jednoduché jedlo, ktoré pripravovali ešte naše babičky. Aj ja mám tento recept ešte od babičky, ktorá tieto placky robila tradične na raňajky. Trochu kyslého mlieka, múky a sódy. Krásne sa počas pečenia nafúknu a potom po upečení sa potrú maslom alebo lekvárom. Teplé sú najlepšie. Autor: Karambola
Čas prípravy 25 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Nízkokalorický cheesecake brownie s malinami
Pridané: 20.4.2020
Jeden z tých menej kalorických dezertov, ktoré si môžete dopriať kedykoľvek a hlavne bez výčitiek. Samozrejme s ovocím, ktoré dodá koláčiku sviežosť a čokoládové cesto, ktoré je tak vláčne a šťavnaté, že nepotrebujete ani šálku kávy alebo čaju. Autor: Karambola
Čas prípravy 35 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Zdravé nepečené trio s čokoládou, orieškami a kokosom
Pridané: 24.10.2020
Ak máte radi kokos, určite si pripravte túto zdravú pochúťku. Základ tvoria lieskové oriešky, náplň kokos a na vrchu je chutná čokoláda, ktorá dodá zákusku dokonalú chuť. Autor: Karambola
Čas prípravy 35 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Parená kysnutá knedľa, ktorá je mäkká ako pavučinka a vždy sa vydarí
Pridané: 27.9.2020
Keď som prvýkrát pripravovala parenú knedľu, mala som obavu. Teraz som už frajerka a keď sa povie parená knedľa, tvárim sa, že to mám v malíčku. Poviem vám pravdu, vôbec to nie je veda. S týmto receptom to zvládnete aj vy. Nemajte strach. Autor: Karambola
Čas prípravy 90 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Silvestrovské motýliky z kyslej smotany
Pridané: 26.12.2020
Vynikajúce, krehké a zároveň vláčne motýliky z kyslej smotany. Cesto je luxusné, pracuje sa s ním skvele, vôbec sa netrhá a výsledok určite stojí za vyskúšanie. Milujem drobné slané chuťovky, ktoré si môžete urobiť aj doma. Autor: Karambola
Čas prípravy 20 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Bombastické orechové koláčiky. Ideálne cesto z kyslej smotany, ktoré je vhodné aj na vianočné pečenie.
Pridané: 14.10.2020
Krehké koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku. Cesto je z kyslej smotany, pri práci sa vôbec neláme a je krásne pružné. Robím malé kolieska, ktoré plním orieškovou náplňou s jablkami. Určite vyskúšajte. Autor: Karambola
Čas prípravy 45 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Klasické šuhajdy sa pred týmito košíčkami z ľadových gaštanov môžu hanbiť
Pridané: 14.10.2020
Vyskúšala som vynikajúci recept, ktorý je oveľa lepší ako klasické šuhajdy. Nepoužila som horkú čokoládu, ale klasickú čokoládku ľadové gaštany. V obchode som zazrela aj biele ľadové gaštany, nabudúce určite vyskúšam tie. Autor: Karambola
Čas prípravy 45 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Fantastické kváskové rožky ako za starých čias
Pridané: 30.10.2020
Dnes v obchode kúpite asi sto druhov rožkov, ktoré však obsahujú množstvo surovín, ktoré by rožky obsahovať nemali. Už dlho som fanúšikom kváskovania, ale až dnes som sa pustila do pečenia rožkov. Inšpirovala som sa receptom od Nelky, ktorá je v kváskovaní číslo jedna. Upravila som však iba množstvo soli. Autor: Karambola
Čas prípravy 55 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Bleskový detox vďaka výbornému šalátu s červenou repou, po ktorom sa chudne za pár dní
Pridané: 7.1.2021
Leto je síce na konci a plavky pomaličky odkladáme do šuflíka, ale ani počas zimy netreba zanedbávať svoje telo. Červená repa je vynikajúca surovina nielen na naštartovanie metabolizmu, ale aj na odplavenie toxických látok z tela a dokonca vie dať do poriadku aj zanedbané čreva. Autor: Karambola
Čas prípravy 20 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Fatastický, ľahký a chutný fit šalát s červenou kapustou a bielym jogurtom
Pridané: 24.10.2020
Ak ste ešte stále v režime chudnutia, vyskúšajte tento chutný šalát so zálievkou z bieleho jogurtu. A nemusíte byť ani v režime chudnutia, ale môžete si tento šalát urobiť ako prílohu k mäsu alebo ako ľahkú večeru. Autor: Karambola
Čas prípravy 15 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Dokonalá náhrada za obložené chlebíčky. Najjednoduchšie a najchutnejšie predjedlo pre návštevy.
Pridané: 21.10.2020
Postačia Vám iba základné suroviny na prípravu vynikajúceho pohostenia pre návštevy. Vymiešame vajíčka so smotanou, pridáme múku, papriku, slaninu a ochutíme korením. Odporúčam pridať ešte osmaženú cibuľku, dodá luxusnú vôňu i chuť. Autor: Karambola
Čas prípravy 20 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Mäkučké langoše bez kysnutia, na ktoré nemusíte čakať
Pridané: 27.9.2020
Dlho som hľadala recept na langoše, ktoré budú mäkučké a nadýchané a zároveň ich rýchlo pripravím. Tento recept je vynikajúci. Iné už ani nepripravujem. Do cesta ide aj droždie, aj kypriaci prášok, vôbec netreba čakať, kým cesto vykysne a sú krásne nafúknuté. Autor: Karambola
Čas prípravy 20 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Fitness kuracie karbonátky s mrkvou
Pridané: 24.10.2020
Alternatíva nezdravých klasických vyprážaných fašírok. Stačí zomlieť kuracie prsia, mrkvu, cibuľu, pridať vločky, vajíčko a ochutiť korením. Pridala som do hmoty aj olivový olej a tak som ich už nepotierala pred pečením a boli šťavnaté. Vyskúšajte, sú fantastické. Autor: Karambola
Čas prípravy 25 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Hrnčeková vianočka s jednoduchým zapletaním
Pridané: 13.10.2020
Dostala som chuť na vianočku a poviem vám, že bola taká silná, že som ju musela hneď po minúte aj pripraviť. Zarobila som cesto, nechala kysnúť, uplietla a upiekla. A hlavne som nevydržala ani do úplného vychladnutia a jedla som ju horúcu. Autor: Karambola
Čas prípravy 45 min
ZOBRAZIŤ RECEPT