Meringue kisses – snehové pusinky
Pridané: 6.10.2020
Pusinky sú v podstate veľmi jednoduchá vec, čo sa týka ich prípravy. Niekto je rád má, niekto nie ... Je to cukrovinka, skladajúca sa z bielkov a dvoch druhu cukrov. A je to poriadna nálož "cukrovej energie": D. Ja som ešte použila gélové farbivo a tak som vytvorila farebné pusinky. Autor: Dvě v troubě.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Staročeský závin
Pridané: 6.10.2020
Tento závin sa síce pečie skoro hodinu, ale na prípravu je rýchly a jednoduchý. Pri vaľkaní cesta je dôležité, aby ste nemali príliš tenké cesto, lebo potom závin praská. Ja sama som ubrala aj na lekvárovej náplni. Tej malo byť asi 400 g. Ja som mala lekvár v pohári s obsahom 230 g a stačilo to. V recepte si všimnite, že som použila celozrnnú múku. Kto by ju nechcel kupovať, tak ju, samozrejme, môže nahradiť hladkou múkou. Autor: Dvě v troubě
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fašiangové šišky počas celého roka
Pridané: 23.9.2020
Pôvodne som chcela robiť šišky tak, aby ich mohol aj náš malý živočích - teda do rúry. Ale povedzme si to úprimne - šiška nesmažená v oleji nie je šiška. To jednoducho nejde. Niektoré veci / postupy sú jasne dané a nemožno ich meniť. Nieto potom si to ešte dovoliť nazývať tak, ako by sa to už volať nemalo. Keď dáte do Tiramisu nátierkové maslo, tak už to nie je Tiramisu. Keď dáte do cheesecake tvaroh, tak to nie je Cheesecake. Ja toto odmietam. Je to proste tvarohový koláč. A maslo nie je Hera. Amen :) Autor: Dvě v troubě
Čas prípravy 90 min
ZOBRAZIŤ RECEPT