Vynikajúca slivková Nutella
Pridané: 25.9.2020
Tohto roku bolo skutočne veľa sliviek. Zavarili sme, urobili sme lekvár a stále nie je koniec. Tak prišla na rad aj slivková nutella. Prvýkrát som ju robila minulého roka, osvedčila sa, tak pokračujeme aj tento rok. Už to sú naozaj posledné slivky, preto sa rozlúčim aj posledným slivkovým receptom. Nutella je dobrá na chlieb, do zákuskov, na palacinky, na buchty... Autor: Milka
Čas prípravy 50 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Morčacie prsia v jablkovom cestíčku
Pridané: 25.9.2020
Dnes som skúsila nové hlavné jedlo, ktoré bolo tak fantastické, že nezostal ani jeden kúsok mäsa. Najskôr som bola skeptická, čo z toho môže vyjsť, ako to môže chutiť, ale nakoniec to bola delikatesa. Ak máte veľa jabĺk, čo určite máte, lebo teraz práve začína jablková sezóna, určite skúste, odporúčam. Autor: Milka
Čas prípravy 60 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Trošku pikantná škvarková nátierka
Pridané: 25.9.2020
Škvarili sme masť a už dávno sme nemali nátierku zo škvariek. Možno bude na raňajky dnes, zajtra alebo aj o týždeň. Možno som to trochu prehnala, že o týždeň. Zvyčajne aj táto dávka vydrží v chladničke pár dní, ale týždeň to určite nie je. Ja som robila z dvojitej dávky. Je vynikajúce, darmo, naše babičky vedeli, čo je pre naše chuťové poháriky výborné. Autor: Milka
Čas prípravy 30 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Mrkvový šalát s citrónovou zálievkou
Pridané: 25.10.2020
Existuje asi milión receptov na mrkvový šalát, ale ja zostávam verná mojej osvedčenej klasike. Niekedy som mrkvový šalát robievala so strúhaným jablkom, no teraz som presedlala na iný recept, a to so zálievkou z citróna. Samozrejme, do zálievky pridávam aj cukor, ten dokonale vytiahne chuť mrkvy a celkovo šalát nie je kyslý. Autor: Milka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Zapekané bravčové rezne s omáčkou
Pridané: 12.10.2020
Dnes zapekané bravčové rezne s majonézou a tvrdým syrom. Ako prílohu som zvolila ryžu a, samozrejme, na tanieri nesmela chýbať ani zeleninová obloha. Paradajky konečne zo záhrady, nie tie z obchodu, ktoré nemajú vôbec žiadnu chuť. Už sa teším aj na papriku a uhorky. Už ich pomaličky začína byť vidieť:) Autor: Milka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Zemiakové lokše nasladko
Pridané: 24.9.2020
Dnes také pôstne jedlo, ale u nás veľmi obľúbené. Priznám sa, že ho máme na raňajky vždy, keď nám ostanú varené zemiaky. A ak nemám varené zemiaky deň vopred, tak varím v šupke, potom ich postrúhame na strúhadle. Je lepšie mať odstáte, ale nevadia ani takto čerstvo uvarené. Určite vyskúšajte, ak ste ešte nerobili. Je to pochúťka. Autor: Milka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Tajomstvo ukryté v lístkovom ceste
Pridané: 9.10.2020
Niečo jednoduchého a hlavne rýchleho na prípravu. Mala som odložené lístkové cesto v mraziaku a bolo nutné ho spotrebovať, pretože dátum spotreby sa blížil ku koncu. Naplnila som slaninou, šunkou, syrom a večera bola hotová. Určite vyskúšajte. Je to luxusná slaná záležitosť. Autor: Milka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Domáce zavárané lečo
Pridané: 23.9.2020
Konečne to už máme za sebou. Dnes to bola fuška. Strašne ma bolí chrbát, ale už je všetko uložené. Zelenina zo záhrady zúžitkovaná, už len sa tešiť na zimu, kedy si z komory vyberieme, čo len chceme a hlavne vieme, že všetko je domáce, bez zbytočnej chémie, bez zbytočných postrekov pri pestovaní a hlavne pripravené z lásky pre všetkých mojich domácich mašktrníkov. Autor: Milka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Výborná čalamáda - s uhorkou, paprikou, kapustou a mrkvou
Pridané: 23.9.2020
Od rána čistíme, krájame, sterilizujeme, aby sme mali cez zimu čo konzumovať. Dnes prišla na rad čalamáda zo zeleniny. Zeleninu som mala domácu, kupovať som musela iba suroviny na nálev. Ak máte radi zaváraninu na obed, tak si určite urobte zásoby na zimu. U nás doma sa to spotrebuje hneď na začiatku zimy :) Autor: Milka
ZOBRAZIŤ RECEPT
Púpavový med - starodávny recept našich babičiek
Pridané: 23.9.2020
Už naši prarodičia vedeli, aká je púpava lekárska vzácna, liečivá bylina, používali kvet, stonky, ba i koreň. Pripravovali z nej rôzne pochutiny ako napríklad tento med. Mám recept už asi sto rokov starý, ešte od babičky mojej babičky, samozrejme, vtedy nedávali citrón. Ten som pridala do receptu ja. Treba dbať na to, aby citrón nebol chemicky ošetrený. Dnes sa dajú kúpiť v obchode aj bio citróny bez chemického postreku. Sú síce drahšie, ale tak, čo narobíme. Autor: Milka
ZOBRAZIŤ RECEPT