Morjana

Recepty od Morjana

Moje recepty

Recept Zelerové karbonátky bez smaženia
Zelerové karbonátky bez smaženia
Pridané: 25.10.2020
Niekedy je vhodné odľahčiť náš žalúdok od mäsa. Ak máme vegetariánske hlavné jedlo, zvyknem pripravovať placky z rôznej zeleniny, napríklad z karfiolu, z brokolice, z mrkvy alebo zo zeleru, či šošovice. S cibuľkou alebo s cesnakom a niekedy do placiek pridám aj natrhané kuracie mäso (zvyčajne pridávam vtedy, keď som varila kurací vývar z kostí - kosti oberiem a prihodím mäsko), ale vôbec tam nechýba. Autor: Morjana
ZOBRAZIŤ RECEPT
Recept Uhorková limonáda
Uhorková limonáda
Pridané: 16.9.2020
Už ste skúšali uhorkovú limonádu? Ja som sa na prvýkrát veľmi bála rozmixovanej uhorky, ktorú dávate do limonády, ale na záver som bola milo prekvapená z osviežujúcej chute. Limonády robievam veľmi často práve v horúcich letných dňoch, kedy naše telo potrebuje dostatok tekutín. Odborníci hovoria, že v horúcich letných dňoch netreba piť extrémne veľa ľadovej vody, pretože takáto voda telo schladí okamžite a na veľmi krátku dobu a zároveň je to pre telo veľký šok, preto robievam limonády bez ľadu. Kto chce, môže pridať aj viac cukru alebo medu, prípadne plátky citróna. Autor: Morjana
ZOBRAZIŤ RECEPT
Recept Argentínska ostrá fazuľová polievka
Argentínska ostrá fazuľová polievka
Pridané: 16.9.2020
Fazuľovú polievku každý pozná. Tradičnú, so zeleninou - mrkvou, petržlenom, zelerom a niekto pridáva aj zemiaky. Niekto ju zahusťuje múkou, niekto smotanou, niekto pridáva orestovanú cibuľku na masle s červenou mletou paprikou a niekto pridáva aj iné druhy strukovín. Vyskúšajte pripraviť pikantnú fazuľovú polievku na spôsob Mexika, ale bez kukurice. Tam ju podávajú s tortilou alebo chipsami. Autor: Morjana
ZOBRAZIŤ RECEPT
Recept Jahodový dezert s medovým tvarohom
Jahodový dezert s medovým tvarohom
Pridané: 15.9.2020
Ľahučký letný dezert, ktorý máte hotový za 15 minút!!! Kto nemá rád ovocný pohár s tvarohovo smotanovým krémom, tak ten nevie, čo je dobré. Jednoduchý dezert, ktorý viete pripraviť ako do pohárov, tak aj do veľkej formy na pečenie. Niekto pridáva medzi smotanovú a ovocnú vrstvu aj detské piškóty, my to máme radi bez nich, ale používam piškóty iba na ozdobenie. Najlepší je tento dezert s jahodami alebo prepasírovanými malinami. Autor: Morjana
ZOBRAZIŤ RECEPT
1
POSLEDNÉ KOMENTOVANÉ RECEPTY