Ak neviete čo uvariť na nedeľný obed, prípadne na nejakú slávnostnejšiu večeru, určite sa pozrite na tento príspevok, v ktorom sme vám zozbierali tie najlepšie recepty z kuracieho mäsa. Kuracie prsia alebo kuracie nohy sú v našej kuchyni najčastejšie používaným mäsom a zvykneme ho pripravovať na milión spôsobov. Ak ste však ešte neskúšali kuracie pečená stehná s kukuricou, mrkvou a ryžou z jedného pekáča, určite tento recept neprehliadnite :)
1. Kuracia kapsa na zelenine zapečená v rúre
Hmmm. Dnešný obed vyzerá luxusne! Autor: Naďa I. (Rebeka)
2. Letné kura z jedného pekáča
Letné kura z jedného pekáča a k tomu malé zemiaky. Ja som si to ešte vylepšila karamelizovanou cibuľou! Autor: Naďa I. (Rebeka)
3. Mrkva na husto s mäsom
Mrkva na husto s mäsom so zemiakovou kašou. Jedno z obľúbených hlavných jedál môjho manžela. Až sa čudujem, že mrkvu môže v takom množstve, pretože ak to pridám do guláša napríklad, tak ohŕňa nosom, prečo toľko mrkvy. K tomuto hlavnému jedlu jednoznačne ako príloha zemiaková kaša. S ryžou mi to veľmi nechutí, ale sto ľudí, sto chutí.
4. Špízy z kuracích pŕs, šunky a smotanového syra
Pripravte si chutné kuracie špirály. Kuracie prsia stačí potrieť smotanovým...
5. Maslové kuracie prsia na šampiňónoch a bielom víne
Ako príloha sa hodia akokoľvek pripravené zemiaky, ryža, gnocchi..v podstate čokoľvek. My sme mali pečené zemiaky na rozmaríne a cesnaku. Autor: Naďa I. (Rebeka)
6. ,,Lenivé,, kuracie stehná z jedného pekáča
Chcete mať navarené na celý deň s jednoduchou prípravou jedla? Vyskúšajte recept na kuracie stehná z jedného pekáča. Nezaberie vám veľa času a nebudete musieť v tejto horúčave stáť pri sporáku dlhé hodiny. Môžete použiť aj kuracie krídelká alebo prsia.
7. Kuracie rezance so zeleninou na štýl čínskej reštaurácie
Na tanieri podávame s jasmínovou ryžou. Jedlo je chutné a ak máte radi čínu, určite oceníte chuť omáčky. Autor: karambola
8. Jedlo z jedného pekáča
Všetko dať do jedného pekáča a nestaráte sa o nič pri pečení. Najjednoduchší a najchutnejší nedeľný obed.
9. Kuracia roláda s miešanými vajíčkami zabalená v šunke
Všetko, čo som našla v chladničke, som spotrebovala :). V mäsiarstve sa čudovali, že som si dala zomlieť kuracie prsia, vraj to ešte ani raz nerobili. Určite skúste, roláda vôbec nie je suchá, je šťavnatá a chutná. Autor: Karambola
10. Najjemnejšia marináda z kefíru s chuťou cesnaku
Pripravte si marinované kuracie rezance v kefíre. Mäsko je po vysmažení krehké, rozplýva sa na jazyku. Príprava vám nebude trvať dlho, necháte mäso marinovať cez noc a na druhý deň stačí na rozpálenej panvici osmažiť do zlatista. Autor: Jaja
11. Šalát s kuracím mäsom a pomarančom
Len tak zľahka po Vianociach. Jemné kuracie mäsko marinované v marináde a opečené na troške olivového oleja s chutnou ľahkou zeleninou. Ja pridávam do šalátov aj pár kvapiek citrónovej šťavy, aby bol svieži a ak nenájdem doma citrón, šupnem tam pomaranč. Skúste a uvidíte, že táto kombinácia zeleniny, ovocia a kuracieho mäska vám zachutí. Samozrejme chrumkavá bagetka a pár kvapiek balsamica nesmie tiež chýbať. Autor: Rebeka (Naďa I.)
12. Kuracie rolky s kozím syrom a špenátom
Jednoduché jedlo, ktoré je tak chutné, že som ho robila z 9 kúskov kuracích pŕs a zjedli sa všetky na posedenie. Robievam s rôznymi náplňami, s rôznymi druhmi syra, s paradajkou, slaninou, špenátom, miešanými vajíčkami a dokonca som už robila aj s paprikou. Tým, že je mäso obalené v slanine, nevysuší sa pri pečení a je chutné šťavnaté. Ako príloha klasická zemiaková kaša. Výborné :)
13. Kurča na uhorskej kapuste
Mäso cez týždeň musí byť. Niekto varieva taký obed iba cez víkend, v nedeľu, ale ja si musím dopriať mäso aj cez týždeň. Kuracie štvrťky na uhorskej kapuste, to je nebíčko v papuľke. Varievam tak, aby zostalo na dva dni, pretože jeden deň jesť také vynikajúce jedlo je málo. K tomu som podávala "bosák" (kto chce, tak knedle sa volajú aj drbáky, chlpáče, ...), ale už som to robievala aj s klasickou kysnutou alebo zemiakovou knedľou. Autor: Naďa I. /Rebeka/
14. Kuracie rezne pečené v rúre so syrovou perinkou
Kuracie prsia pečené v rúre, ktoré pripravíte rýchlo a jednoducho. Ako prílohu môžete zvoliť zemiaky alebo ryžu. Chutí to výborne za tepla aj za studena. Tak už si len pripraviť suroviny a môžeme sa pustiť do prípravy. Pokiaľ máte radšej sušené paradajky, dajte ich tam namiesto čerstvých. S čerstvými to je viac šťavnaté. Tento obed je vhodný aj na nedeľu. Aspoň podľa mňa by nedeľné jedlo malo byť také originálnejšie. Pretože je to výborné aj studené, môžete pripraviť aj z dvojitej dávky, aby vám zostalo aj na večeru alebo dokonca aj na ďalší deň.
15. Slaninové kapsičky s kuracím mäsom a syrom
Tak toto vzniklo úplnou náhodou, keď som upratovala v chladničke a našla som poriadne odloženú slaninu a ešte kúsok smotanového syra. Keďže ešte všetko bolo v záruke, ale blížilo sa to k ukončeniu spotreby, tak som to chcela čo najrýchlejšie spotrebovať. Vzniklo toto luxusné jedlo, ktoré si každý pochvaľoval. Tak sa chcem podeliť o recept. Mäso bolo naozaj šťavnaté aj vďaka slanine a ten rozťahujúci sa syr, no nebíčko v papuľke. Podávala som k tomu klasickú zemiakovú kašu, ktorú som omastila maslom a pridala som aj smotanu, aby bola kaša nadýchanejšia, ale s prílohou sa mi to už nepodarilo odfotiť :) Autor: Triniti
16. Pečené kuracie prsia v syrovom cestíčku
V nedeľu som na obed pripravovala fantastické šťavnaté kuracie prsia, ktoré som bohato potrela marinádou, do ktorej som pridala tvrdý strúhaný syrom, pridala som aj biely jogurt na zjemnenie. Niekde som čítala, že biely jogurt dokonale zjemní kuracie mäso, najlepšie, ak sa aj mäso marinuje celú noc. Ja som na to večer zabudla, tak som to nemarinovala, len som potrela marinádou a bolo to naozaj veľmi šťavnaté. Autor: Mineralka
17. Kuracia húsenica s klobásou a slaninou
Premýšľala som, čo uvarím na obed. Keďže nás už doma klasika omrzela, musela som vymýšľať niečo nové a niečo veľmi chutné zároveň. Môj manžel je milovníkom slaniny asi ako každý chlap, tak som do tohto receptu zakomponovala aj slaninu a našla som ešte v chladničke i domácu klobásu od môjho svokra. Nemala som už klasické zemiaky, ale našla som ešte jeden extra veľký sladký zemiak. Slaná chuť slaniny so sladkým zemiakom je naozaj skvelá kombinácia. Aj môj mužík si pochvaľoval, tak skúste aj vy. Autor: Karambola
18. Pečené kuracie prsia so zemiakmi v jednom pekáči
Ďalší skvelý recept z mojej kuchyne, ktorý máte pripravený raz dva a bez zašpinenia veľa riadu. Všetko sa pečie naraz, nemusíte pri tom stáť a miešať, ale môžete sa venovať úplne iným veciam. Vonku je už krásne, obedovali sme na terase pri slniečku a k tomu kávička, no to je úplne super. Milujem slnko a už sa teším aj na tie horúčavy v lete. Autor: Mineralka
19. Kuracie stehná na rozmaríne
Základom pečenia kurčaťa alebo iba stehien je piecť na nižšej teplote a dlhšiu dobu. Vtedy je kurča mäkké, šťavnaté a nemusí mať ani extrémne chrumkavú kôrku, ktorú cítiť po pripálenine. Niekedy sa kurča pieklo na poctivej masti, dnes už pečieme na oleji alebo v tom lepšom prípade na masle. Ja pri pečení kurčaťa tuk nepoužívam, dusím ho na vode s rozmarínom, ktorý to dokonale ochutí. Autor: Kocmax
20. Marinované kuracie rezančeky so zeleninou
Kuracie mäso už v našich kuchyniach nie je vôbec neznáma záležitosť, dovolím si povedať, že je asi najčastejšie používaným mäsom v každej domácnosti. Kuracie prsia alebo kuracie vykostené nohy sa hodia do každého receptu namiesto iného mäsa. Ja milujem sladkú chilli omáčku na ázijský alebo čínsky spôsob a v kombinácii so zeleninou, hlavne paprikou, je to neskutočná dobrota. Ako príloha basmati ryža. Autor: Naďa I. (Rebeka)
21. Kurča v medovej marináde pečené na zelenine
Niekto nemá rád sladké hlavné jedlo. Musím sa priznať, že ani mne veľmi nechutí mäso napríklad s marhuľou a syrom alebo s ananásom, ale ak sa jedná o medovú marinádu, tá mi chutí. Je to veľmi zaujímavá chuť, ktorá v kombinácii s korením vytvorí gurmánske potešenie. Skúste, ak ste ešte medovú marinádu nepripravovali. Autor: Lacusin
22. Šťavnaté rezne v jogurtovej marináde
Vždy sa hovorí, že mliečne produkty v marináde zabránia tomu, aby bolo mäso po upečení tuhé alebo málo šťavnaté. A je tomu naozaj tak. Niekedy bravčové rezne máčam celú noc v mlieku alebo tieto rezne boli ponorené v marináde celý deň a výsledok bol naozaj veľmi dobrý. Jogurt som po namočení do marinády vôbec nedávala dole, rovno som celé mäso obalila v strúhanke a chuťovo to bolo na jednotku aj s hviezdičkou. Autor: Naďa I. (Rebeka)
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste
Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu