NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Ako pripraviť najlepší slivkový koláč s posýpkou a makom.
Ako pripraviť najlepší slivkový koláč s posýpkou a makom.
Recept Ako pripraviť najlepší slivkový koláč s posýpkou a makom.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   11.5.2024

Ako pripraviť najlepší slivkový koláč s posýpkou a makom.

Kysnutý koláč so slivkami a posýpkou milujú všetci, je to vždy pečenie na istotu a hneď mizne zo stola. Ja pridávam ešte aj mak a je ešte lepší ako ten klasický. Vyskúšajte túto zmenu aj vy. Z daného množstva surovín zvyknem urobiť jeden koláč 30x40cm a ešte niečo naviac (napríklad menší frngál), aby koláč nebol privysoký. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
250 ml
teplé mlieko
1/2 ks
čerstvé droždie
500 g
polohrubá múka
60 g
maslo izbovej teploty
2 ks
žĺtok
1 lyžička
kryštálový cukor
štipka
soľ
1 ks
citrónová kôra
2 lyžice
olej
podľa potreby
mletý mak
podľa potreby
slivky
na posýpku
maslo, polohrubá múka a práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z cukru, mlieka a droždia si urobíme kvások.
  2. Kvások zmiešame s ostatnými surovinami, vypracujeme cesto a necháme ho aspoň hodinu kysnúť.
  3. Plech 30x40 cm si vymastíme maslom a rozprestrieme naň cesto.
  4. Cesto husto posypeme makom a naukladáme slivky.
  5. Z masla, polohrubej múky a cukru si urobíme posýpku a dáme ju navrch.
  6. Pečieme asi 30 minút na 170 stupňov, kým sa koláč upečie. Čas záleží od rúry, tak je potrebné to skontrolovať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár