NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Rýchla bublanina s tvarohom, marhuľami a ananásom. Recept mám veľakrát odskúšaný a je najlepší.
Rýchla bublanina s tvarohom, marhuľami a ananásom. Recept mám veľakrát odskúšaný a je najlepší.
Rýchla bublanina s tvarohom, marhuľami a ananásom. Recept mám veľakrát odskúšaný a je najlepší.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   1.5.2024

Rýchla bublanina s tvarohom, marhuľami a ananásom. Recept mám veľakrát odskúšaný a je najlepší.

Recept mám mockrát odzkoušený a bublanina je moc dobrá. Niekedy robievam bez tvarohu, niekedy s vanilkovým pudingom a niekedy iba s jedným druhom ovocia. Podľa toho, čo mám doma práve v chladničke. Zvyknem pridávať aj mrazené ovocie, ale z konzervovaného nám viac chutí. Autor: Jana Jančíková

35 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
290 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
100 ml
olej
100 ml
mlieko
pár kvapiek
citrónová šťava
trochu
rum
1/2 bal.
prášok do pečiva
štipka
soľ

Tvarohová náplň:

1 bal.
tvaroh vo vaničke
1 bal.
hrudkový tvaroh
podľa chuti
cukor
1 ks
vajce
1 lyžica
kukuričný škrob

Ďalej:

1 konzerva
marhule
1 konzerva
ananás
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a mlieko. Namiesto mlieka môžete použiť aj vodu a pridáme aj rum a aj citrónovú šťavu. 
  2. Na záver k žĺtkovej hmote pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Pečieme na plechu 30x40 cm, ktorý sme vymazali maslom a vysypali polohrubou múkou asi 30 minút na 170 stupňov. Ovocie poukladáme podľa chuti. Ja som použila marhule a ananás. 
  3. Použila som aj 1 bal. tvarohu vo vaničke a 1/2 bal. hrudkového tvarohu. Pridala som trochu cukru, vajíčko a lyžicu kukuričného škrobu. Všetko spolu premiešať a dať do cukrárskeho sáčku. Nanášame medzi ovocie.
Komentáre k receptu
Judita.S    ·   3.5.2024   ·   Odpovedať   ·  

A ešte postup: naleje cesto na pekáč a pečie. Ovocie nauklada podľa chuti. Predpokladám, že naukladáme ešte pred pečením, ale v postupe je písané opačne.

Judita.S    ·   3.5.2024   ·   Odpovedať   ·  

Prosím administrátora tejto stránky, aby neuverejnoval nepresné recepty. Napr. 1 kelimok tvarohu, 1 smotana a pod. 1 kelimok má aj 250 g, aj viac a menej.( 1 kelimok nie je jednotka množstva).

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár