NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Vynikajúce bielkové čiapočky v čokoláde
Vynikajúce bielkové čiapočky v čokoláde
Recept Vynikajúce bielkové čiapočky v čokoláde
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   1.10.2020

Vynikajúce bielkové čiapočky v čokoláde

Krásne vyzerajú a ešte lepšie chutia. Vynikajúce bielkové čiapočky v čokoláde vyžadujú trochu trpezlivosti pri príprave, ale určite stoja za vyskúšanie.

Suroviny

Cesto:

450 g
hladká múka
2 lyžice
kakao
štipka
soľ
100 g
práškový cukor
3/4 lyžičky
prášok do pečiva
štipka
jedlá sóda
štipka
škorica
220 g
maslo
3 ks
vajce

Plnka:

120 ml
voda
4 lyžice
med
320 g
kryštálový cukor
10 g
želatína
4 lyžice
studená voda
4 ks
bielok
1/2 lyžice
vanilková esencia

Glazúra:

300 g
mliečna čokoláda
9 lyžíc
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na prípravu cesta zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie alebo do obyčajného mikroténového sáčku a odložíme do chladničky najmenej na 1 hodinu. Ak chcete cesto pripraviť skôr, nazabúdajte na to, že takéto cesto vydrží v chladničke maximálne 3 dni.
  2. Odležané cesto na pomúčenej pracovnej doske rozvaľkáme na tenký plát, z ktorého vykrajujeme kolieska a ukladáme ich na papierom vyložený plech na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 190 stupňov cca 10 minút. Upečené necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  3. Želatínu namočíme do 4 lyžíc studenej vody a necháme ju napučať. Vodu, cukor, med dáme do menšieho hrnca a varíme 5 minút. Odstavíme a pridáme napučanú želatínu. Premiešame, aby sa želatína rozpustila a necháme mierne vychladnúť.
  4. Bielky vyšľaháme v druhej miske do peny a postupne, tenkým prúdom prilejeme pripravený sirup. Nakoniec primiešame vanilku.
  5. Pripravíme si zdobiace vrecko a penu nastriekame na upečené kolieska. Necháme pri izbovej teplote uschnúť po dobu minimálne 2 hodín. Prípadne, ak sa bojíte teplom nespracovaných bielkov, kolieska pečte iba 5 minút a potom ich aj s penou dajte do rúry sušiť klasicky ako pusinky.
  6. Usušenú penu namočíme do rozpustenej čokolády, do ktorej sme pridali olej a necháme stuhnúť.

Zdroj: Coolinarika

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár