NajRecept.sk Dezerty Koláče Šamróny z domáceho lístkového cesta. Pripravte si cesto podľa tohto receptu a dajte zbohom kupovanému.
Šamróny z domáceho lístkového cesta. Pripravte si cesto podľa tohto receptu a dajte zbohom kupovanému.
Šamróny z domáceho lístkového cesta. Pripravte si cesto podľa tohto receptu a dajte zbohom kupovanému.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   16.4.2024

Šamróny z domáceho lístkového cesta. Pripravte si cesto podľa tohto receptu a dajte zbohom kupovanému.

Nemám v obľube kupované lístkové cesto, tak si pripravujem sama doma. Je fantastické, doma si tento dezert veľmi chvália. Vyskúšajte aj vy. Autor: Alena B.

55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
1. cesto:
250 g
hladká múka
4 ks
žĺtok
2 lyžice
rum
2 lyžice
ocot
2 lyžice
olej
6 lyžíc
voda
3 štipky
soľ
2. cesto:
250 g
hladká múka
375 g
maslo

Náplň:

4 ks
bielok
200 g
kryštálový cukor
trochu
citrónova šťava

Na potretie:

1 ks
žĺtok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zo surovín vypracujem 2 rozdielne cestá.
  2. 1. cesto rozvaľkám, natriem naň 2. cesto. Preložím zo všetkých strán na obdĺžnik, 30 min. postáť, rozvaľkať a tento postup zopakovať 3x.
  3. Nechať odstáť, najlepšie na noc.
  4. Potom rozvaľkať na 2,5 - 3 mm a krájať pásy široké 3 cm a na rúrky natáčať, aby boli dobre prekryté /pri pečení, aby sa nerozpadli/, potrieť žĺtkom.
  5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 st. na papieri Doba pečenia je 20 min.
  6. Naplníme krémom, ktorý sme šľahali nad parou.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár