NajRecept.sk Dezerty Koláče Recept na šťavnatý cuketový perník s čokoládovou polevou
Recept na šťavnatý cuketový perník s čokoládovou polevou
Recept na šťavnatý cuketový perník s čokoládovou polevou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   23.4.2024

Recept na šťavnatý cuketový perník s čokoládovou polevou

Piekla som po prvý krát a poviem vám, že určite nie naposledy. Zaradzujem ho medzi moje obľúbené. Jemná štruktúra cesta a cuketu tam vôbec nieje cítiť. Odporúčam vyskúšať. Autor: Xénia Portášová

30 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

350 g
polohrubá múka
250 g
biely jogurt
150 g
olej
500 g
cuketa
3 ks
vajce
200 g
kryštálový cukor
3 lyžice
kakao
1 lyžička
škorica
1 lyžička
perníkové korenie
1 bal.
kypriaci prášok do perníka
1/2 lyžičky
jedlá sóda

Ďalej:

1 pohár
džem

Poleva:

300 g
čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny. Keď máme vyšľahanú hustú penu, pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú cuketu. 
  2. K tejto cuketovej hmote pridáme všetky sypké suroviny, ktoré sme vopred zmiešali v miske. Pridáme ešte olej a biely jogurt. 
  3. Pripravené cesto nalejeme na plech (25x42cm), ktorý sme vyložili papierom a dáme piecť. Piekla som na funkcii teplovzduch cca 20-25 minút pri teplote 175 stupňov. 
  4. Poleva:
    Ohriať smotanu a do horúcej pridať nalámanú čokoládu. Pod čokoládu nezabudnite rozotrieť svoj obľúbený džem. U mňa to je ríbezľový.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár