NajRecept.sk Dezerty Najlepšie dezerty Punčové rezy Punčové rezy
Punčové rezy
Recept Punčové rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Kvietok278 Kvietok278    ·   2.3.2021

Punčové rezy

Každý robí punčové rezy inak. Ja som tento rok som vyskúšala nové. Poleva sa mi veľmi nevydarila, ale chutia naozaj božsky. Autor: Kvietok

Suroviny

Biele cesto:

2x3 ks
vajce
2x3 lyžice
polohrubá múka
2x3 lyžica
teplá voda
2x3 lyžice
kryštálový cukor
2x1/2 bal.
prášok do pečiva

Farebné cesto:

4 ks
vajce
4 lyžice
kryštálový cukor
4 lyžice
teplá voda
4 lyžice
polohrubá múka
1/2 bal.
prášok do pečiva
2 lyžičky
kakao
2-3 kvapky
potravinárske červené farbivo

Poleva:

fondánová poleva
červené potravinárske farbivo
čokoláda na ozdobu

Ďalej budete potrebovať:

podľa potreby
marhuľová marmeláda
300 ml
voda
300 g
kryštálový cukor
podľa chuti
punčová aróma
podľa chuti
rum
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Upečieme si 2 základné biele cestá. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme teplú vodu. Nakoniec vareškou vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlata.
  2. Farebné cesto si pripravíme nasledovne. Vajíčka vymiešame s cukrom do peny, pridáme teplú vodu a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme na 3 rovnaké diely. Jedno necháme biele, druhé zafarbíme kakaom a tretie zafarbíme červeným potravinárskym farbivom. Dávame však pozor, aby sme farbivá nepridali veľa (ja to robím tak, že 2-3 kvapky rozmiešam v lyžičke vody a tak postupne prilejem do cesta).
  3. Lyžicou začneme vrstviť farebné cesta na papierom vyložený plech a upečieme pri teplote 180 stupňov do zlata.
  4. Biele cesto potrieme marhuľovou marmeládou, položíme farebné cesto, ktoré polejeme punčovú polevou - 300 ml vody ohrejeme, pridáme 300 g kr. cukru a ochutíme rumom, punčovou arómou podľa vlastnej chuti. Druhé biele cesto potrieme marmeládou a položíme ho natretou stranou na farebné cesto. Zaťažíme na pár hodín.
  5. Na vrch navrstvíme punčovú polevu. Tento rok som sa odvážila na domácu fondánovú polevu podľa receptu TU, ale varila som ju krátko, preto sa mi trochu nepodarila. Ale nabudúce budem vedieť, že ju treba variť presne toľko ako je uvedené v recepte a nie podľa vlastného oka. Na vzhľad nevyzerá dobre, ale je fantastická a luxusne schne. Pofŕkame čokoládou a necháme do druhého dňa stuhnúť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár