NajRecept.sk Dezerty Koláče Tvarohový koláč Moravské koláče - chladničkové kysnuté cesto
Moravské koláče - chladničkové kysnuté cesto
Recept Moravské koláče - chladničkové kysnuté cesto
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   1.4.2024

Moravské koláče - chladničkové kysnuté cesto

Bolo treba spotrebovať palmarin, tak som skúsila tento recept na moravské koláče a som s ním spokojná. Auotr: Maria B.

150 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Kvások:

100 ml
mlieko
30 g
droždie
1 lyžička
kryštálový cukor

Cesto:

600 g
polorhubá múka
1 ks
citrón - kôra
60 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 štipky
soľ
180 g
palmarin alebo maslo
2 ks
vajce
150 ml
mlieko

Na potretie:

1 ks
vajce
1 lyžička
kryštálový cukor
2 lyžičky
voda

Náplň:

250 g
tvaroh%hrudkovaný
250 g
tvaroh%jemný
4 lyžice
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový cukor
podľa chuti
ovocie (ríbezle, čučoriedky)
podľa chuti
lekvár
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si pripravíme kvások. V teplom mlieku rozmiešame cukor a pridáme droždie.
  2. Keď vzíjde kvások, pridáme ho k ostatným surovinám a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť cca 1,5 - 2 hodiny v chladničke. 
  3. Potom rozvaľkáme, vykrojíme a ukladáme na plech s papierom na pečenie. Necháme kysnúť 30 minút, potrieme okraje, naplníme a dáme piecť na 180 stupňov. Piekla som asi pol hodinu - sledujeme. 
  4. Vykrajovala som okrúhlou formičkou s priemerom 8 cm a do vykrojeného kolieska som silnejšie zatlačila dnom menšieho pohára. Vyšlo mi 25 ks. 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár