NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Kelové placky so zemiakmi
Kelové placky so zemiakmi
Recept Kelové placky so zemiakmi
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
rebeka    ·   22.4.2024

Kelové placky so zemiakmi

Placky nemusia byť iba zo zemiakov, ale dajú sa pripraviť z rôznych surovín, ako napríklad tieto. Robila som ich z kelu. Určite vyskúšajte, sú fantastické. Nie sú síce také dobré ako klasické zemiakové, ale treba vyskúšať aj niečo nové. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny
1 ks
stredne veľký kel
1 a 1/2 hrnčeka
(250 ml) polohrubá múka
1 a 1/2 hrnčeka
mlieko
2 ks
vajce
4 strúčiky
cesnak
podľa chuti
soľ, korenie
150 g
ľubovoľnej údeniny napr. špekáčik
na vyprážanie
masť
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kel zbavíme vrchných listov a vykrájame hlúb.
  2. Rozdelíme na štvrtiny a dáme variť do osolenej vody cca 15 minút. Na sitku necháme odkvapkať a vychladnúť.
  3. Do misy dáme múku, mlieko, vajcia, soľ, korenie, pretlačený cesnak a vymiešame polotuhé cestíčko. Pridáme na kocky nakrájaný špekáčik. Kel nasekáme nadrobno a než ho pridáme do misy, poriadne ho v dlaniach vytlačíme, aby sme ho zbavili prebytočnej vody. Všetko riadne premiešame.
  4. V panvici rozpálime masť, lyžicou naberáme cesto, kôpky trochu rozplácneme do požadovanej výšky a tvaru. Pozvoľna vyprážame z oboch strán do zlatista.
  5. Podávame s vareným zemiakom a zeleninovým šalátom.

Môj blog: Vaření s Tomem

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár