NajRecept.sk Dezerty Múčniky Domáce lokše
Domáce lokše
Recept Domáce lokše
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   16.1.2021

Domáce lokše

Klasická pochúťka pripravená z uvarených zemiakov. Najlepšie je použiť zemiaky z predošlého dňa.

Suroviny
500 g
zemiaky
200 g
hladká múka
podľa chuti
soľ
na potieranie
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky si nastrúhame na jemnom strúhadle alebo pretlačíme cez lis na zemiaky.
  2. Pridáme múku a soľ a vypracujeme cesto. Urobíme si valček a narežeme na malé kúsky. Z tejto dávky by malo vyjsť tak cca 15 ks.
  3. Každý kúsok si na pomúčenej doske rozvaľkáme tak na 1-2 mm kruh, ktorý pečieme na liatinovej panvici, platni alebo el. grile NA SUCHO!!!!
  4. Po uložení na doske lokše jemne popicháme vidličkou, opečieme z oboch strán a na tanieri ich potierame rozpusteným maslom. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár