NajRecept.sk Dezerty Koláče Domáca Marlenka so salkom
Domáca Marlenka so salkom
Recept Domáca Marlenka so salkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   11.3.2021

Domáca Marlenka so salkom

Jemné, tenké vrstvy medového cesta a sladká plnka. Táto kombinácia super chutí sa rozplynie na jazyku a poteší vaše chuťové poháriky. Dobrú chuť! Autor: Petra

55 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
hladká múka
120 g
maslo
3 lyžice
med
250 g
práškový cukor
1 lyžica
jedlá sóda
1 lyžica
ocot
2 ks
vajce

Plnka:

1 bal.
Salko (kondenzované mlieko)
250 g
maslo
1 bal.
vanilkový puding
500 ml
mlieko
2 lyžice
kryštálový cukor

Dekorácie:

nasekané vlašské orechy
mliečna čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ak ste kúpili obyčajné salko, dajte ho variť na 3 hodiny do vody a nechajte vychladnúť.
  2. Maslo vložíme do hrnca, pridáme med, práškový cukor a za stáleho miešania na miernom ohni necháme rozpustiť. Do pohára nalejeme ocot, pridáme jedlú sódu a miešaním ju rozpustíme. Keď sa sóda rozpustila, pridáme ju k rozpustenému maslu s medom a cukrom.
  3. Keď hmota získa zlatú farbu, odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty pridáme jedno vajíčko po druhom a za každým dôkladne vyšľaháme.
  4. Postupne, za stáleho miešania pridávame múku a spracujeme husté cesto, ktoré rozdelíme na 6 častí. Každú časť rozvaľkáme na tenký plát a na obrátenom plechu na pečenie, kde sme položili papier na pečenie, upečieme. Pečieme pri teplote 180 stupňov cca 5 minút. Hneď po upečení upravíme kraje do požadovaného tvaru.
  5. Do mlieka pridáme cukor a pudingový prášok. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny, pridáme vychladnutý puding a karamelové salko a vyšľaháme hladký krém.
  6. Každý plát potrieme plnkou a poukladáme na seba. Vrch posypeme nasekanými orechmi a polejeme rozpustenou čokoládou. Odložíme do chladničky najlepšie na celú noc a môžeme podávať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár