NajRecept.sk Dezerty Múčniky Čučoriedkové kocky s krémom z kyslej smotany a tvarohu
Čučoriedkové kocky s krémom z kyslej smotany a tvarohu
Recept Čučoriedkové kocky s krémom z kyslej smotany a tvarohu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   14.6.2021

Čučoriedkové kocky s krémom z kyslej smotany a tvarohu

Celá rodina sme si pochutnali na ovocnom koláči. Krém je naozaj skvelý, kombinácia kyslej smotany a tvarohu chutí ako Pribináčik. Autor: Lacusin

Suroviny

Korpus:

5 ks
vajce
120 g
krupicový cukor
110 g
polohrubá múka
1 lyžička
prášok do pečiva

Ovocná náplň:

250 g
čučoriedky
200 ml
voda
3 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový puding

Smotanová náplň:

400 g
kyslá smotana
250 g
mäkký tvaroh
2 lyžice
práškové kakao
4 lyžice
práškový cukor
200 ml
smotana na šľahanie
6 plátkov
želatína

Na dohotovenie:

100 g
biela čokoláda
50 g
smotana na šľahanie
50 g na posypanie
horká čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia vyšľahajte s cukrom do peny a zľahka vmiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Upečte pri 180° C dozlatista.
  2. Pripravte ovocnú náplň: čučoriedky dajte do kastrólika, zasypte cukrom a ľahko ich povarte. Potom pridajte puding rozmiešaný v studenej vode a povarte do zhustnutia. Ešte horúce nalejte na upečený korpus a nechajte vychladnúť.
  3. Pripravte smotanovú náplň:
    Kyslú smotanu zmiešame s tvarohom, kakaom a cukrom. Ďalej pridajte vyšľahanú smotanu. V 4 PL vody nechajte napučať želatínu, rozohrejte ju v mikrovlnnej rúre a pridajte k nej 3 lyžice krému. Ihneď vráťte ku zvyšku krému a dôkladne zamiešajte a navrstvite na čučoriedky.
  4. Nechajte stuhnúť aspoň 3 hodiny v chladničke.
  5. Smotanu na polevu zahrejte takmer k varu a rozmiešajte v nej nalámanú čokoládu. Polejte múčnik a posypte čokoládou. Opäť nechajte vychladiť.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár