Najjednoduchší a najlepší karamelový krém pripravený za pár minút
Príprava krému je pre každého nočnou morou. Musí byť nadýchaný, hladký, sladký a chutný. Vyskúšajte pripraviť tento univerzálny krém z kondenzovaného mlieka a masla. Používa sa do rôznych zákuskov a ešte nikdy sa nestalo, aby sa niekomu nevydaril.
Pridal: NajLucka, 1.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Vianoce, Tipy a triky, Veľká Noc
Tento univerzálny krém môžete použiť na plnenie trubičiek, je vhodný do medových rezov, do obyčajných koláčov, ...
Na prípravu krému budeme potrebovať len 2 suroviny:
⇒ 1 plechovka kondenzovaného mlieka (skaramelizované)
⇒ 300 g maslo
Postup:
- Ak ste kúpili obyčajné salko, musíte ho najprv uvariť. Do hrnca nalejeme vodu a vložíme celú plechovku salka tak, aby bola ponorená vo vode. Necháme variť 3 hodiny (občas skontrolujeme, pridáme vodu a plechovku otočíme). Po uvarení necháme kondenzované mlieko úplne vychladnúť. V obchode už dostať aj priamo karamelové salko, ktoré nie je potrebné variť.
- Maslo necháme pri izbovej teplote (ak ste maslo zabudli v chladničke, pomôžte si mikrovlnkou) zmäknúť a vyšľahajte ho mixérom do hladka. Šľahajte pri nízkych otáčkach a postupne pridávajte po lyžiciach kondenzované mlieko. Pri rýchlom šľahaní sa môže stať, že sa vám maslo so salkom zrazí a v kréme budú hrudky.
Zdroj: Zhenskiy-sait
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejjednodušší a nejlepší karamelový krém připraven za pár minut.
KOMENTÁRE K RECEPTU