Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?

Recept Ako správne upiecť lososa v rúre za 5 minút?
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento jednoduchý a veľmi chutný spôsob ako upiecť lososa v rúre si zamilujete. Je to skôr dobrý návod ako recept. Odteraz budete vždy vedieť čo s lososom a nebudete váhať ako ho pripraviť na slávnostný alebo sviatočný obed s rodinou.

FOTKA OD VÁS

Kľúčom k dobre pripravenému lososovi je veľmi to nekombinovať. Poznáte to, občas sa človek snaží tak veľmi spojiť rôzne chute, až z toho nakoniec vznikne niečo, čo sa chuťovo nedá pomenovať. Vtedy by ste si radšej kúpili novú porciu a pripravili dané jedlo úplne jednoducho. Veď ako sa hovorí ,,v jednoduchosti je krása" a to sa dá povedať aj o príprave lososa.

Základnými surovinami, samozrejme okrem lososa, sú:

         * soľ,
         * bylinky,
         * korenie,
         * kvalitný olivový olej.

Takýmto spôsobom rýchlo upečiete aj hrubé filety, takže zbohom odbiehaniu a dlhému vyčkávaniu pri sporáku.

Lososa s hrúbkou 1,5 cm upečiete za 4 - 6 minút. Niektoré filety sú v strede hrubšie ako po krajoch, môže sa teda stať, že lososa bude potrebné piecť približne 8 minút. Dôkladne ho však kontrolujte počas pečenia, aby sa vám losos nepripiekol.

  1. Kedy je losos hotový?
    Keď sa začne ryba jemne oddeľovať po jemnom pichnutí vidličkou a jeho mäso má matnú tmavo ružovú farbu.
  2. Ako lososa príjemne dochutiť?
    Po upečení posypte lososa čerstvými bylinkami a pokvapkajte citŕonovou šťavou. V prípade, že máte chuť dodať upečenému lososovi exkluzívny šmrnc, podávajte ho s bazalkovým pestom alebo s talianskou gremolatou. Gremolatu pripravíte zmiešaním nadrobno nasekanej petržlenovej vňate, nastrúhanej kôry z jedného citróna a jedným roztlačeným strúčikom cesnaku.
  3. Postup prípravy lososa:

1. Rúru predhrejeme na teplotu 220 °C. Dno pekáča alebo plechu na pečenie vyložíme alobalom.

2. Filety lososa osušíme papierovou utierkou.

3. Filety polejeme trochou olivového oleja a votrieme rukami.

4. Posypeme trochou soli a korenia.

5. Lososa uložíme na plech kožou nadol a vložíme piecť do rúry.

6. Doba pečenia závisí od hrúbky filety lososa. Losos sa v pečie v priemere 4 - 6 minút, upečený bude vtedy, keď sa vám po zapichnutí vidličky bude mäso jemne oddeľovať.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť