8 tipov na najjednoduchšie krémy do sladkých dezertov

Pridal: NajLucka, 30.3.2021
Kategorie: Sladké torty, Torty, Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
8 tipov na najjednoduchšie krémy do sladkých dezertov. Žĺtkový krém, maslový krém, krém zo sladkého kondenzovaného mlieka, ...
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 30.3.2021
Kategorie: Sladké torty, Torty, Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky
- Maslový krém
250 g maslo, 4 ks vajcia, 1 hrnček kr. cukor, 100 g práškový cukor, vanilková esencia (nemusí byť)
Do hrnca s hrubším dnom dáme 4 vajíčka, cukor a za stáleho miešania ohrievame. Keď je hmota hustá, odstránime ju z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, postupne pridávame vychladnutú vajíčkovú hmotu a vanilku. - Krém z kondenzovaného mlieka
200 g maslo, 100 g kondenzované mlieko, 2 ks žĺtky, 2 lyžice kr. cukor
Maslo vyšľaháme spolu s kondenzovaným mliekom do krémovej hmoty. Žĺtky vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli do peny a necháme vychladnúť. Po lyžiciach ich pridáme k maslovej hmote a šľaháme do hladka. - Jednoduchý salkový krém
1 plechovka kondenzované mlieko, 250 g maslo
Kondenzované mlieko varíme cca 3-4 hodiny vo vriacej vode a následne ho necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny, po častiach pridáme vychladnuté kondenzované mlieko a za stáleho šľahania pripravíme nadýchaný krém. - Krupicový krém
1/2 hrnčeka mlieko, 1 lyžica detská krupica, 1 lyžička kr. cukor, 1/2 lyžičky maslo, 1 ks žĺtok, 1 lyžička vanilkový cukor
Mlieko ohrejeme na miernom ohni, pridáme vanilkový a kr. cukor - necháme ho rozpustiť. Keď je cukor rozpustený, pridáme detskú krupicu a privedieme k varu. V druhej miske sme rozšľahali vajíčka s cukrom a rozpusteným maslom. Pomalým prúdom túto hmotu prilejeme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Váhu jednotlivých surovín si každý prispôsobí podľa toho, ako veľkú tortu alebo koláč pripravuje. - Mascarpone krém
200 g mascarpone, 200 ml smotana na šľahanie, cukor podľa chuti
Najjednoduchšie a najlepšie! Smotanu na šľahanie vyšľaháme v jednej miske a mascarpone v druhej miske. Do mascarpone pridáme toľko cukru, ako sladký krém chceme mať. Nakoniec obe hmoty vareškou spojíme a krém máme pripravený. - Jednoduchý mliečny krém
2 ks vajcia, 1 hrnček kr. cukor, 1 lyžička vanilková esencia, 1,5 hrnčeka mlieko, 2 lyžičky rozpustené maslo, 2 lyžičky hladká múka
Múku a vajíčka zmiešame v miske, pridáme trochu mlieka a vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek. Zvyšné mlieko dáme na oheň, pridáme kr. cukor a vanilku. Ohrejeme a pridáme mlieko, v ktorom sme si rozrobili múku a vajíčka. Varíme do zhustnutia. Odstránime z tepla, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Krém vložíme do chladného vodného kúpeľa alebo do misky s kockami ľadu a necháme vychladnúť. Občas premiešame. - Smotanový krém
250 g maslo, 200 g práškový cukor, 100 ml smotana na šľahanie, 1 struk vanilky
Smotanu ohrejeme na miernom ohni (pozor, nevaríme!!!) a odstavíme. Necháme vychladnúť a následne ju mixérom vyšľaháme do tuhej šľahačky. Maslo vyšľaháme v druhej miske spolu s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a spojíme.
Zdroj: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s 8 tipů na nejjednodušší krémy do sladkých dezertů.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz 8 pomysłów na najprostsze kremy do słodkich deserów.
Krémy