8 tipov na najjednoduchšie krémy do sladkých dezertov

Recept 8 tipov na najjednoduchšie krémy do sladkých dezertov

Pridal: NajLucka, 30.3.2021

Kategorie: Sladké torty, Torty, Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

8 tipov na najjednoduchšie krémy do sladkých dezertov. Žĺtkový krém, maslový krém, krém zo sladkého kondenzovaného mlieka, ...

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 30.3.2021

Kategorie: Sladké torty, Torty, Krémy a polevy, Dezerty, Tipy a triky

  1. Žĺtkový krém

    500 ml mlieka, 200 g kr. cukor, 1 lyžička vanilková esencia, 50 g hladká múka, 4 ks žĺtky

    Žĺtky spolu s cukrom, múkou a vanilkou vyšľaháme vo vodnom kúpeli do hladkého krému. Keď máme vyšľahaný krém, tenkým prúdom a za stáleho miešania prilievame mlieko - varíme do zhustnutia.
  2. Maslový krém

    250 g maslo, 4 ks vajcia, 1 hrnček kr. cukor, 100 g práškový cukor, vanilková esencia (nemusí byť)

    Do hrnca s hrubším dnom dáme 4 vajíčka, cukor a za stáleho miešania ohrievame. Keď je hmota hustá, odstránime ju z ohňa a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny, postupne pridávame vychladnutú vajíčkovú hmotu a vanilku.
  3. Krém z kondenzovaného mlieka

    200 g maslo, 100 g kondenzované mlieko, 2 ks žĺtky, 2 lyžice kr. cukor

    Maslo vyšľaháme spolu s kondenzovaným mliekom do krémovej hmoty. Žĺtky vyšľaháme s cukrom vo vodnom kúpeli do peny a necháme vychladnúť. Po lyžiciach ich pridáme k maslovej hmote a šľaháme do hladka.
  4. Jednoduchý salkový krém

    1 plechovka kondenzované mlieko, 250 g maslo

    Kondenzované mlieko varíme cca 3-4 hodiny vo vriacej vode a následne ho necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny, po častiach pridáme vychladnuté kondenzované mlieko a za stáleho šľahania pripravíme nadýchaný krém.
  5. Krupicový krém

    1/2 hrnčeka mlieko, 1 lyžica detská krupica, 1 lyžička kr. cukor, 1/2 lyžičky maslo, 1 ks žĺtok, 1 lyžička vanilkový cukor

    Mlieko ohrejeme na miernom ohni, pridáme vanilkový a kr. cukor - necháme ho rozpustiť. Keď je cukor rozpustený, pridáme detskú krupicu a privedieme k varu. V druhej miske sme rozšľahali vajíčka s cukrom a rozpusteným maslom. Pomalým prúdom túto hmotu prilejeme do mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý krém. Váhu jednotlivých surovín si každý prispôsobí podľa toho, ako veľkú tortu alebo koláč pripravuje.
  6. Mascarpone krém

    200 g mascarpone, 200 ml smotana na šľahanie, cukor podľa chuti

    Najjednoduchšie a najlepšie! Smotanu na šľahanie vyšľaháme v jednej miske a mascarpone v druhej miske. Do mascarpone pridáme toľko cukru, ako sladký krém chceme mať. Nakoniec obe hmoty vareškou spojíme a krém máme pripravený.
  7. Jednoduchý mliečny krém

    2 ks vajcia, 1 hrnček kr. cukor, 1 lyžička vanilková esencia, 1,5 hrnčeka mlieko, 2 lyžičky rozpustené maslo, 2 lyžičky hladká múka

    Múku a vajíčka zmiešame v miske, pridáme trochu mlieka a vymiešame hladkú hmotu bez hrudiek. Zvyšné mlieko dáme na oheň, pridáme kr. cukor a vanilku. Ohrejeme a pridáme mlieko, v ktorom sme si rozrobili múku a vajíčka. Varíme do zhustnutia. Odstránime z tepla, pridáme rozpustené maslo a premiešame. Krém vložíme do chladného vodného kúpeľa alebo do misky s kockami ľadu a necháme vychladnúť. Občas premiešame.
  8. Smotanový krém

    250 g maslo, 200 g práškový cukor, 100 ml smotana na šľahanie, 1 struk vanilky

    Smotanu ohrejeme na miernom ohni (pozor, nevaríme!!!) a odstavíme. Necháme vychladnúť a následne ju mixérom vyšľaháme do tuhej šľahačky. Maslo vyšľaháme v druhej miske spolu s cukrom, pridáme vyšľahanú šľahačku a spojíme.

Zdroj: Vk

 

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
3.11.2019, Vrbkus odpovedať00

Krémy

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť