NajRecept.sk Prílohy Ryža Rizoto Zubáč na masle s citrónom a hráškové risotto
Zubáč na masle s citrónom a hráškové risotto
Recept Zubáč na masle s citrónom a hráškové risotto
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
skatulkavkuchyni skatulkavkuchyni    ·   23.1.2022

Zubáč na masle s citrónom a hráškové risotto

Máte radi ryby? Zubáč je jedna z najchutnejších sladkovodných rýb a svojou jemnou chuťou najviac vynikne pripravený na jednoduchej omáčke s maslom a citrónom. Ako prílohu môžete zvoliť svieže hráškové risotto.

25 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Rizoto:

1 hrnček
ryža Arborio
1 ks
cibuľa
300 g
mrazený hrášok
100 ml
biele víno
1 l
vývar
2 lyžice
maslo
štipka
soľ

Zubáč:

filety zubáča
maslo
čierne korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.
  2. odlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.
  3. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Chvíľu pred koncom pridáme uvarený rozmixovaný hrášok a časť hrášku v celosti. Po dovarení primiešame a zmäknuté maslo.
  4. Zubáča si opečieme na masle kožou dole. Opekáme veľmi krátko, asi jednu minútku. Potom otočíme a krátko dokončíme z druhej strany. Nakoniec pridáme maslo a šťavu z citróna. Dochutíme morskou soľou. Podávame s pripraveným risottom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár