Zubáč na masle s citrónom a hráškové risotto

Recept Zubáč na masle s citrónom a hráškové risotto
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Máte radi ryby? Zubáč je jedna z najchutnejších sladkovodných rýb a svojou jemnou chuťou najviac vynikne pripravený na jednoduchej omáčke s maslom a citrónom. Ako prílohu môžete zvoliť svieže hráškové risotto.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Rizoto:

1 hrnčekryža Arborio
1 kscibuľa
300 gmrazený hrášok
100 mlbiele víno
1 lvývar
2 lyžicemaslo
štipkasoľ

Zubáč:

filety zubáča
maslo
čierne korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na oleji orestujeme pokrájanú cibuľku alebo šalotku. Pridáme ryžu a krátko orestujeme.
  2. odlejeme bielym vínom, ktoré necháme jemne odpariť. Potom podlejeme trochou vývaru, ktorý postupne prilievame počas celého varenia.
  3. Za stáleho miešania a podlievania varíme do takmer úplného zmäknutia ryže. Chvíľu pred koncom pridáme uvarený rozmixovaný hrášok a časť hrášku v celosti. Po dovarení primiešame a zmäknuté maslo.
  4. Zubáča si opečieme na masle kožou dole. Opekáme veľmi krátko, asi jednu minútku. Potom otočíme a krátko dokončíme z druhej strany. Nakoniec pridáme maslo a šťavu z citróna. Dochutíme morskou soľou. Podávame s pripraveným risottom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť