Žobrácke langoše

Recept Žobrácke langoše

Pridal: Akeber, 12.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Langoše, Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Recept Žobrácke langošeRecept Žobrácke langoše
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tieto langoše sú najlepšie na svete, cesto ľahké, sú dobré aj studené. Autor: Akeber

FOTKA OD VÁS
Recept Žobrácke langošeRecept Žobrácke langoše

Pridal: Akeber, 12.3.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Langoše, Chuťovky

SUROVINY

1 kghladká múka
10 gdroždie
1 lyžicasoľ
0,5 lvoda
na vyprážanieolej
na potretiecesnak

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do múky vsypeme droždie. Pridáme soľ, premiešame.
    Prilejeme teplú vodu. Vypracujeme cesto a dáme kysnúť na teplé miesto.
  2. Keď je cesto vykysnuté, dáme si ho na pomúčenú dosku alebo podložku.
  3. Cesto si rozkrájame na rovnaké diely a vytvoríme bochníky, ktoré ponecháme ešte kysnúť.
  4. Olej si dáme na panvicu a necháme ho riadne nahriať, oleja by malo byť toľko, aby langoš plával.
  5. Cesto nevaľkať! Langoše uchopíme do ruky a niekoľkokrát natiahneme do tvaru kruhu.
  6. Dáme smažiť na rozpálený olej, po čase obrátime.
  7. Do pohára si dáme 0,5 dl prevarenej vody, do toho pretlačíme cesnak.
  8. Akonáhle placku vyberieme, natrieme ju týmto cesnakom a osolíme. Podávame zo syrom, kečupom, kyslou smotanou, tatarkou,...

Môj blog: Recepty akeber

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť