NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Žobrácke langoše
Žobrácke langoše
Recept Žobrácke langoše
Akeber    ·   12.3.2021

Žobrácke langoše

Tieto langoše sú najlepšie na svete, cesto ľahké, sú dobré aj studené. Autor: Akeber

Suroviny
1 kg
hladká múka
10 g
droždie
1 lyžica
soľ
0,5 l
voda
na vyprážanie
olej
na potretie
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do múky vsypeme droždie. Pridáme soľ, premiešame.
    Prilejeme teplú vodu. Vypracujeme cesto a dáme kysnúť na teplé miesto.
  2. Keď je cesto vykysnuté, dáme si ho na pomúčenú dosku alebo podložku.
  3. Cesto si rozkrájame na rovnaké diely a vytvoríme bochníky, ktoré ponecháme ešte kysnúť.
  4. Olej si dáme na panvicu a necháme ho riadne nahriať, oleja by malo byť toľko, aby langoš plával.
  5. Cesto nevaľkať! Langoše uchopíme do ruky a niekoľkokrát natiahneme do tvaru kruhu.
  6. Dáme smažiť na rozpálený olej, po čase obrátime.
  7. Do pohára si dáme 0,5 dl prevarenej vody, do toho pretlačíme cesnak.
  8. Akonáhle placku vyberieme, natrieme ju týmto cesnakom a osolíme. Podávame zo syrom, kečupom, kyslou smotanou, tatarkou,...

Môj blog: Recepty akeber

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár