Znojemská pečienka

Recept Znojemská pečienka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Znojemská pečienka. Podávame s ryžou alebo knedľou ....

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať:

600 ghovädzie zadné
150 gúdená slanina
kúsok adlo
1-2 kscibuľa
2 lyžicehladká múka
4 kskyslá uhorka
2 lyžičkyplnotučná horčica
štipkasoľ
štipkakorenie
600 mlhovädzí vývar alebo voda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso očistíme, umyjeme, osušíme a prešpikujeme polovicou uvedeného množstva slaniny. Osolíme, okoreníme a na rozpálenej masti sprudka zo všetkých strán osmažíme dohneda.
  2. Mäso odložíme bokom a vo výpeku opražíme na kocky nakrájanú cibuľu dohneda. Pridáme múku a vymiešame tmavšiu zápražku. Pridáme horčicu a zalejeme vývarom alebo vodou. Vložíme mäso a pod pokrievkou dusíme domäkka.
  3. V kastróliku si opražíme na kocky nakrájaný zvyšok slaniny, pridáme nakrájané uhorky a krátko orestujeme. Mäkké mäso vyberieme, nakrájame na jednotlivé porcie a šťavu z mäsa precedíme cez jemné sitko do hrnca s uhorkou. Necháme krátko prevariť. Dochutíme podľa potreby soľou. Podávame s ryžou alebo knedľou.

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť