Žihľavová veľkonočná plnka

Recept Žihľavová veľkonočná plnka
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantasická, nadýchaná a chutná. Tak tieto tri slová vystihujú túto dokonalú veľkonočnú plnku. Nikdy som do veľkonočnej plnky nepridávala žihľavu a je to celkom dobrý nápad. Inšpirujte sa a vyskúšajte aj vy :) Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 miskažihľava
4 ksvajce natvrdo
4 ksvajce
4 - 5 ksrožok
1 hrnčekmlieko
100 ganglická slanina
300 gúdené bravčové mäso
štipkasoľ
štipkakorenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žihľavu zbavíme väčších nečistôt a opláchneme ju pod tečúcou studenou vodou.
  2. Nasekáme najemno, pridáme nakrájané uvarené vajíčka.
  3. V mlieku rozmiešame vajíčka a pridáme nakrájané rožky. Necháme chvíľu stáť, aby rožky nasiakli čo najviac mlieka s vajíčkami.
  4. Potom pridáme všetky ostatné suroviny a celú hmotu poriadne premiešame. Osolíme a okoreníme podľa vlastnej chuti a celú zmes navrstvíme do vymasteného a strúhankou vysypaného plechu. Pekne uhladíme a zakryjeme alobalom.
  5. Dáme piecť. Pečieme pri teplote 200 stupňov 20 minút, potom alobal vezmeme a dopekáme pri teplote 180 stupňov po dobu 25 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť