Žiadne pečivo z obchodu. Fantastické žemle za pár eur.

Recept Žiadne pečivo z obchodu. Fantastické žemle za pár eur.

Pridal: Triniti, 11.4.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchle, jednoduché a vo vnútri ako vata. S cestom sa pracuje skvele, vôbec sa nelepí a po upečení sú žemle zvonku chrumkavé a vo vnútri jemné ako pavučina. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 11.4.2021

Kategorie: Žemle, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

400 mlvoda
1/2 kockydroždie
1 lyžicamaslo
1 lyžičkasoľ
300-400 g (záleží na kvalite)hladká múka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vo vode rozmiešame droždie, pridáme soľ, maslo a postupne pridávame hladkú múku (použila som cca 370 g - záleží na kvalite múky). Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť.
  2. Keď zdvojnásobilo svoj objem, cesto preložíme na pracovnú dosku a ešte raz ho rukami vypracujeme.
  3. Nakrájame na rovnaké kúsky a vyformujeme ich do tvaru žemle.
  4. Žemle ukladáme na pomúčený plech a necháme ešte chvíľu kysnúť.
  5. Rúru vyhrejeme na 220 stupňov, na dno rúry umiestnime pekáč a necháme ho nahriať. Na povrchu žemlí urobíme zárez, potrieme ich vodou a môžeme piecť.
  6. Pekáč so žemľami vložíme do rúry. Do pekáča na dne rúry nalejeme vodu a rúru hneď zatvoríme. Pečieme asi 20 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť