Žemľovka s tvarohom a jablkami

Recept Žemľovka s tvarohom a jablkami
FOTKA OD VÁS
Recept Žemľovka s tvarohom a jablkamiRecept Žemľovka s tvarohom a jablkami
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičný sladký obed. Žemľovka s tvarohom a jablkovou vrstvou. Chuť škorice v pozadí Vás omámi. Mňam!

FOTKA OD VÁS
Recept Žemľovka s tvarohom a jablkamiRecept Žemľovka s tvarohom a jablkami

SUROVINY

Potrebujeme:

20 ksrožok
6 ksvajce
cca 1 lmlieko
10 lyžíccukor
750 gtvrdý tvaroh
3 bal.vanilkový cukor
3 lyžicekryštálový cukor
4 ksväčšie jablká
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkaškorica
150 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Väčšiu zapekaciu misu, alebo menší plech si vymastíme maslom (50 g).
  2. Rožky si narežeme na cca 0,5 cm kolieska.
  3. V mlieku si rozmiešame 3 vajíčka a cukor.
  4. Tvaroh si zmiešame s 3 lyžicami kryštálového cukru, vanilkovým cukrom a 3 vajíčkami. Jablká si olúpeme a nahrubo nastrúhame a zmiešame s 2 lyžicami cukru a škoricou. Začneme vrstviť.
  5. Tretinu množstva nakrájaných rožkov si postupne močíme do sladkého mlieka a necháme napiť. Následne ich vyžmýkame s citom. Naukladáme na dno pekáča. Na rožky navrstvíme rozotrený tvaroh, prikryjeme druhou vrstvou namočených rožkov, prikryjeme jablkami a nakoniec prikryjeme poslednou vrstvou namočených rožkov, ktoré sa snažíme aj pekne naležato uložiť.
  6. Nakoniec môžeme celý nákyp pokvapkať mliekom ak nám zostalo, ale len s citom, aby to nebolo veľmi mokré a nakoniec poukladáme plátky masla (100 g) a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov na cca 35 - 40 min a zapekáme do hneda - chrumkava .
  7. Posypeme práškovým cukrom a podávame teplé alebo studené. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť