Žemľovka s tvarohom a jablkami

Pridal: NajLucka, 22.4.2015
Kategorie: Žemľovka, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
Tradičný sladký obed. Žemľovka s tvarohom a jablkovou vrstvou. Chuť škorice v pozadí Vás omámi. Mňam!
Pridal: NajLucka, 22.4.2015
Kategorie: Žemľovka, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
SUROVINY
Potrebujeme:
20 ksrožok
6 ksvajce
cca 1 lmlieko
10 lyžíccukor
750 gtvrdý tvaroh
3 bal.vanilkový cukor
3 lyžicekryštálový cukor
4 ksväčšie jablká
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkaškorica
150 gmaslo
- Väčšiu zapekaciu misu, alebo menší plech si vymastíme maslom (50 g).
- Rožky si narežeme na cca 0,5 cm kolieska.
- V mlieku si rozmiešame 3 vajíčka a cukor.
- Tvaroh si zmiešame s 3 lyžicami kryštálového cukru, vanilkovým cukrom a 3 vajíčkami. Jablká si olúpeme a nahrubo nastrúhame a zmiešame s 2 lyžicami cukru a škoricou. Začneme vrstviť.
- Tretinu množstva nakrájaných rožkov si postupne močíme do sladkého mlieka a necháme napiť. Následne ich vyžmýkame s citom. Naukladáme na dno pekáča. Na rožky navrstvíme rozotrený tvaroh, prikryjeme druhou vrstvou namočených rožkov, prikryjeme jablkami a nakoniec prikryjeme poslednou vrstvou namočených rožkov, ktoré sa snažíme aj pekne naležato uložiť.
- Nakoniec môžeme celý nákyp pokvapkať mliekom ak nám zostalo, ale len s citom, aby to nebolo veľmi mokré a nakoniec poukladáme plátky masla (100 g) a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 160 stupňov na cca 35 - 40 min a zapekáme do hneda - chrumkava .
- Posypeme práškovým cukrom a podávame teplé alebo studené. Dobrú chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Žemlovka s tvarohem a jablky.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Scheiterhaufen mit Quark und Äpfeln an.
KOMENTÁRE K RECEPTU