NajRecept.sk Sladké jedlá Žemľovka Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou
Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou
Recept Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   23.4.2021

Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou

Nebíčko v papuľke pre tých, ktorí milujú sladké hlavné jedlá. Vianočka s chuťou vanilky, hrozienok a na vrchu bohatá bielková perinka. Určite vyskúšajte pripraviť, je to fantastická dobrota. Autor: Lacusin

Suroviny
1 ks
vianočka
6 ks
jablko
2 lyžice
kryštálový cukor
6 lyžíc
marhuľová marmeláda
100 g
hrozienka

Vanilkový krém:

300 ml
mlieko
3 ks
žĺtok
2 lyžice
kryštálový cukor
1 lyžička
vanilková esencia

Pena:

3 ks
bielok
1 lyžica
kryštálový cukor
1 lyžica
marhuľová marmeláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 stupňov.
  2. Jablká olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky.
  3. Mlieko s vajíčkom, cukrom a vanilkou za občasného miešania na miernom ohni ohrejeme. Nevaríme krém, len ohrievame na horúce vanilkové mlieko.
  4. Vianočku nakrájame na pol cm plátky, poukladáme na dno formy, polejeme vanilkovým mliekom. Mliekom nasaje vianočka, ktorú potrieme marmeládou, poukladáme jablká, posypeme lyžicou cukru a posypeme hrozienka. Znovu poukladáme kúsky vianočky a takto postupujeme, kým neminieme všetky suroviny.
  5. Pečieme cca 20-25 minút. Kým sa žemľovka pečie, pripravíme bielkovú penu.
  6. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, vareškou primiešame marmeládu a navrstvíme na vrch žemľovky. Dáme ešte na chvíľu zapiecť do rúry.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár