Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou

Recept Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nebíčko v papuľke pre tých, ktorí milujú sladké hlavné jedlá. Vianočka s chuťou vanilky, hrozienok a na vrchu bohatá bielková perinka. Určite vyskúšajte pripraviť, je to fantastická dobrota. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 ksvianočka
6 ksjablko
2 lyžicekryštálový cukor
6 lyžícmarhuľová marmeláda
100 ghrozienka

Vanilkový krém:

300 mlmlieko
3 ksžĺtok
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkavanilková esencia

Pena:

3 ksbielok
1 lyžicakryštálový cukor
1 lyžicamarhuľová marmeláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 stupňov.
  2. Jablká olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky.
  3. Mlieko s vajíčkom, cukrom a vanilkou za občasného miešania na miernom ohni ohrejeme. Nevaríme krém, len ohrievame na horúce vanilkové mlieko.
  4. Vianočku nakrájame na pol cm plátky, poukladáme na dno formy, polejeme vanilkovým mliekom. Mliekom nasaje vianočka, ktorú potrieme marmeládou, poukladáme jablká, posypeme lyžicou cukru a posypeme hrozienka. Znovu poukladáme kúsky vianočky a takto postupujeme, kým neminieme všetky suroviny.
  5. Pečieme cca 20-25 minút. Kým sa žemľovka pečie, pripravíme bielkovú penu.
  6. Bielky vyšľaháme s cukrom do tuhej peny, vareškou primiešame marmeládu a navrstvíme na vrch žemľovky. Dáme ešte na chvíľu zapiecť do rúry.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť