Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou

Pridal: Lacusin, 23.4.2021
Kategorie: Žemľovka, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nebíčko v papuľke pre tých, ktorí milujú sladké hlavné jedlá. Vianočka s chuťou vanilky, hrozienok a na vrchu bohatá bielková perinka. Určite vyskúšajte pripraviť, je to fantastická dobrota. Autor: Lacusin
FOTKA OD VÁS
Pridal: Lacusin, 23.4.2021
Kategorie: Žemľovka, Sladké jedlá, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Jablká, Podľa ovocia
SUROVINY
1 ksvianočka
6 ksjablko
2 lyžicekryštálový cukor
6 lyžícmarhuľová marmeláda
100 ghrozienka
Vanilkový krém:
300 mlmlieko
3 ksžĺtok
2 lyžicekryštálový cukor
1 lyžičkavanilková esencia
Pena:
3 ksbielok
1 lyžicakryštálový cukor
1 lyžicamarhuľová marmeláda
- Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie s priemerom 24 cm. Dno vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejte na 180 stupňov.
- Jablká olúpeme, odstránime jadierka a nakrájame na tenké plátky.
- Pečieme cca 20-25 minút. Kým sa žemľovka pečie, pripravíme bielkovú penu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Žemlovka s jablky a rozinkami a bílkovou peřinkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pudding chlebowy z jabłkami i rodzinkami oraz białą pierzynką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Scheiterhaufen mit Äpfeln, Rosinen und Schneehaube an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almás-mazsolás zsemlefelfújt, avagy a cseh žemlovka.
KOMENTÁRE K RECEPTU