Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom

Recept Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom

Pridal: Lacusin, 22.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiaky s cesnakom, kyslou smotanou a na vrchu posypané parmezánom. Vhodné ako príloha alebo ako chuťovka na večer. Ja som ich robila na párty. Chuťovo boli skvelé, na party zožali úspech :) Vrelo odporúčam :) Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

Pridal: Lacusin, 22.1.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

5 kszemiaky
100 gmaslo
5 lyžícstrúhaný parmezán
1 lyžicakyslá smotana
3 strúčikycesnak
3 lyžicenasekaná petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky umyjeme a nakrájame na plátky. Naskladáme ich na panvicu a zalejeme ich vodou. Varíme do mäkka.
  2. Pripravíme si cesnakovú nátierku: Cesnak vymiešame s mäkkým maslom, ochutíme soľou, korením. Pridáme strúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec to zjemníme kyslou smotanou.
  3. Uvarené zemiaky naukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a potrieme ich pripravenou cesnakovou nátierkou.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 10 - 15 minút. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť