NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom
Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom
Recept Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Lacusin Lacusin    ·   22.1.2021

Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom

Zemiaky s cesnakom, kyslou smotanou a na vrchu posypané parmezánom. Vhodné ako príloha alebo ako chuťovka na večer. Ja som ich robila na párty. Chuťovo boli skvelé, na party zožali úspech :) Vrelo odporúčam :) Autor: Lacusin

Suroviny
5 ks
zemiaky
100 g
maslo
5 lyžíc
strúhaný parmezán
1 lyžica
kyslá smotana
3 strúčiky
cesnak
3 lyžice
nasekaná petržlenová vňať
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky umyjeme a nakrájame na plátky. Naskladáme ich na panvicu a zalejeme ich vodou. Varíme do mäkka.
  2. Pripravíme si cesnakovú nátierku: Cesnak vymiešame s mäkkým maslom, ochutíme soľou, korením. Pridáme strúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec to zjemníme kyslou smotanou.
  3. Uvarené zemiaky naukladáme na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie a potrieme ich pripravenou cesnakovou nátierkou.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 10 - 15 minút. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár