Zemiaky plnené hubovou plnkou

Recept Zemiaky plnené hubovou plnkou

Pridal: NajLucka, 11.6.2015

Kategorie: Plnené, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduché a hlavne rýchlo pripravené hlavné jedlo alebo príloha.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 11.6.2015

Kategorie: Plnené, Zemiaky, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy

SUROVINY

Budeme potrebovať:

väčšie zemiaky
huby (šampiňóny)
cibuľa
olej
smotana na varenie
soľ
čierne korenie
tvrdý syr
zemiakový škrob (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Väčšie zemiaky umyjeme a prekrojíme na polovicu. Vnútro vydlabeme a odložíme bokom.
  2. Pripravíme si veľký hrniec, do ktorého nalejeme vodu, privedieme do varu. Vložíme zemiaky a chvíľu povaríme.
  3. Uvarené zemiaky vyberieme a uložíme ich na papierom vyložený plech na pečenie.
  4. Na panvici rozpálime olej, pridáme huby, rozmixované vnútro zemiakov, zemiakový škrob (nemusí byť) a podusíme do mäkka. Pridáme cibuľu a na záver pridáme smotanu a chvíľu povaríme.
  5. Pripravenú hubovú plnku navrstvíme dovnútra zemiakov. Zemiaky vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov do zlata. Tesne pred koncom vrch posypeme strúhaným syrom.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť