Zemiakový slaný koláč s mletým mäsom

Pridal: NajLucka, 3.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Koláče sa dajú pripraviť aj na slano. Vyskúšajte, tento je hotová mňamka!
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 3.2.2021
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo
SUROVINY
1 kgzemiak
800 g (kuracie alebo bravčové)mleté mäso
1 kscibuľa
5 strúčikovcesnak
300 gtvrdý syr
2 ksvajce
50 gmaslo
5 lyžíckyslá smotana
100 mlmlieko
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie
- Kuracie alebo bravčové mleté mäso ochutíme soľou a korením.
- Na panvici na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnuť a na záver pridáme cesnak.
- Zemiaky očistíme a klasicky pripravíme zemiakovú kašu - do uvarených zemiakov pridáme soľ, korenie, mlieko, maslo a premiešame.
- Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme maslom, na dno uložíme polovicu zemiakovej kaše, ktorú pekne uhladíme, navrstvíme nastrúhaný syr, mleté mäso, znovu trochu syra a na vrch navrstvíme druhú polovicu zemiakovej kaše.
- Vajíčka spolu s kyslou smotanou a maslom vymiešame a polejeme vrch slaného koláča.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 20 - 25 minút.
Zdroj: Vk
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborový slaný koláč s mletým masem.
KOMENTÁRE K RECEPTU