Zemiakový slaný koláč s mletým mäsom

Recept Zemiakový slaný koláč s mletým mäsom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Koláče sa dajú pripraviť aj na slano. Vyskúšajte, tento je hotová mňamka!

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

1 kgzemiak
800 g (kuracie alebo bravčové)mleté mäso
1 kscibuľa
5 strúčikovcesnak
300 gtvrdý syr
2 ksvajce
50 gmaslo
5 lyžíckyslá smotana
100 mlmlieko
podľa chutisoľ
podľa chutičierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie alebo bravčové mleté mäso ochutíme soľou a korením.
  2. Na panvici na masle opražíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso a necháme zatiahnuť a na záver pridáme cesnak.
  3. Zemiaky očistíme a klasicky pripravíme zemiakovú kašu - do uvarených zemiakov pridáme soľ, korenie, mlieko, maslo a premiešame.
  4. Pripravíme si formu na pečenie, ktorú vymažeme maslom, na dno uložíme polovicu zemiakovej kaše, ktorú pekne uhladíme, navrstvíme nastrúhaný syr, mleté mäso, znovu trochu syra a na vrch navrstvíme druhú polovicu zemiakovej kaše.
  5. Vajíčka spolu s kyslou smotanou a maslom vymiešame a polejeme vrch slaného koláča.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov cca 20 - 25 minút.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť