NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Zemiakový kastról s kuracím mäsom a syrom
Zemiakový kastról s kuracím mäsom a syrom
Recept Zemiakový kastról s kuracím mäsom a syrom
NajLucka NajLucka    ·   11.2.2021

Zemiakový kastról s kuracím mäsom a syrom

Zemiakový kastról s kuracím mäsom a syrom. Hotová mňamka !!!

Suroviny
2 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
1 ks
mrkva
1/2 lyžice
maslo
1,5 hrnčeka
smotana na varenie
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
podľa chuti
korenie na mäso
podľa chuti
tymián
8 ks
kuracie stehno
4 lyžice
majonéza
1,5 hrnčeka
mozzarella
1/4 hrnčeka
parmezán
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na hranolčeky.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno, pridáme nastrúhanú mrkvu a na masle orestujeme do zlata. Zmes cibule a mrkvy pridáme k zemiakom a premiešame. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme tymián a celú hmotu navrstvíme do formy na pečenie. Smotanu ohrejeme na miernom ohni a zalejeme pripravené zemiaky.
  3. Kuracie stehná očistíme (vykostíme), osolíme a okoreníme podľa chuti. Uložíme ich na zemiaky a potrieme ich majonézou.
  4. Posypeme strúhaným syrom, zakryjeme alobalom a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 1,5 hodiny. Pred koncom pečenia (cca 5-10 minút) alobal stiahneme a necháme zapiecť.

Zdroj: Olgasflavorfactory

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár