Zemiakový ježko

Recept Zemiakový ježko

Pridal: NajLucka, 31.8.2021

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiakového ježka možno podávať ako príloha k jedlu alebo ako samotné hlavné jedlo. Naplniť si ho môžete ľubovoľnými surovinami. Mňamka!

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 31.8.2021

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

budeme potrebovať:

1 kgveľké zemiaky
150 gsyr
10 plátkovslanina
1 ksstredne veľká cibuľa
2 vetvičkyrozmarín
soľ
korenie
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky si očistíme a uvaríme v celku do polomäkka v osolenej vode. Necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si plech na pečenie, ktorý vyložíme papierom alebo vymažeme olejom (maslom). Zemiaky si nakrájame tak, aby sme z nich dostali ježka a do každej medzery si vložíme striedavo plátok slaniny, cibule a syra.
  3. Rozmarín si podrvíme a pridáme k nemu soľ, korenie podľa chuti a olej. Zmiešame a polejeme touto zmesou (alebo potrieme) zemiaky a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 190 stupňov po dobu cca 40 minút - záleží na veľkosti zemiakov. Dobrú chuť!

Zdroj: Nosalty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť