NajRecept.sk Pečivo Chlieb Zemiakový chlieb pre lenivých
Zemiakový chlieb pre lenivých
Recept Zemiakový chlieb pre lenivých
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   3.5.2021

Zemiakový chlieb pre lenivých

Chuťovo je výborný. Pečivo pečiem veľmi zriedkavo. Musím sa priznať, že radšej ho kúpim, akoby som mala pripravovať rožky alebo žemle. No musím sa asi polepšiť, lebo tento chlebík naozaj stál za vyskúšanie. Autor: Jaja

120 min
Čas prípravy
55 min
Čas varenia
Suroviny
1 kg
hladká múka
1 kocka
droždie
podľa potreby
vlažná voda
2 ks stredne veľké
uvarený zemiak
3 lyžičky
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misy nasypeme preosiatu múku, do stredu urobíme jamku a nalejeme trochu vlažnej vody, do ktorej pridáme rozdrobené droždie. Necháme stáť, aby vzišiel kvások.
  2. Následne pridáme nastrúhaný zemiak, soľ a prilievame postupne vodu a vypracujeme jednotné cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy. Necháme kysnúť pri izbovej teplote. Vody prilievame toľko, aby sme cesto nemali príliš tuhé ale zasa ani príliš riedke. Nedá sa presne povedať koľko vody budeme potrebovať, záleží na kvalite múky, na kvalite zemiakov.
  3. Keď vidíme, že cesto zdvojnásobilo objem, preložíme ho na pracovnú dosku, kde vytvarujeme z cesta pekný bochník, ktorý preložíme do formy a tam ho necháme ešte kysnúť. Formu sme vymastili tukom.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 250 stupňov 15 minút, potom teplotu znížime na 190 stupňov a dopečieme 40 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár