Zemiakový chlieb pre lenivých

Recept Zemiakový chlieb pre lenivých

Pridal: Jaja79, 3.5.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Raňajky, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chuťovo je výborný. Pečivo pečiem veľmi zriedkavo. Musím sa priznať, že radšej ho kúpim, akoby som mala pripravovať rožky alebo žemle. No musím sa asi polepšiť, lebo tento chlebík naozaj stál za vyskúšanie. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 3.5.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo, Raňajky, Čásť dňa

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kghladká múka
1 kockadroždie
podľa potrebyvlažná voda
2 ks stredne veľkéuvarený zemiak
3 lyžičkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy nasypeme preosiatu múku, do stredu urobíme jamku a nalejeme trochu vlažnej vody, do ktorej pridáme rozdrobené droždie. Necháme stáť, aby vzišiel kvások.
  2. Následne pridáme nastrúhaný zemiak, soľ a prilievame postupne vodu a vypracujeme jednotné cesto, ktoré sa odlepuje od stien misy. Necháme kysnúť pri izbovej teplote. Vody prilievame toľko, aby sme cesto nemali príliš tuhé ale zasa ani príliš riedke. Nedá sa presne povedať koľko vody budeme potrebovať, záleží na kvalite múky, na kvalite zemiakov.
  3. Keď vidíme, že cesto zdvojnásobilo objem, preložíme ho na pracovnú dosku, kde vytvarujeme z cesta pekný bochník, ktorý preložíme do formy a tam ho necháme ešte kysnúť. Formu sme vymastili tukom.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 250 stupňov 15 minút, potom teplotu znížime na 190 stupňov a dopečieme 40 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť