Zemiakový chlieb aj pre úplných začiatočníkov - starodávne cesto bez práce.

Recept Zemiakový chlieb aj pre úplných začiatočníkov - starodávne cesto bez práce.

Pridal: Mineralka, 1.2.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Fantastický chlieb, ktorý je takmer bez práce. Uvarila som 3 menšie zemiaky, ktoré som nastrúhala, pridala do cesta a chlieb bol extra jemný. Určite vyskúšajte upiecť. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 1.2.2021

Kategorie: Chlieb, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 kghladká múka
1 kockadroždie
400 mlvlažná voda
3 ks (menšie)uvarený zemiak
3 lyžičkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hladkú múku preosejeme do misky, do stredu urobíme jamku, pridáme 3 zarovnané lyžičky soli.
  2. V pohári s 200 ml vody rozpustíme droždie a necháme chvíľu odstáť. Vzíjde kvások, ktorý pridáme k múke, pridáme aj nastrúhané zemiaky a vypracujeme hladké cesto. Ak máte cesto príliš husté, pridajte ešte vodu. Ak je zase cesto príliš riedke, pridajte trochu viac múky (záleží na kvalite múky).
  3. Guľôčku cesta prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste asi 20 minút.
  4. Po 20 minútach môžete pridať rascu alebo iné semienka. Cesto preložíme do jánskeho skla (dno som vyložila papierom na pečenie) a necháme chvíľu kysnúť. Povrch ostrým nožom nakrojíme a dáme piecť.
  5. Pečieme 15 minút na 270 stupňov (nastavte vašu najvyššiu teplotu v rúre) a potom teplotu znížime na 180 a dopečieme ďalších 55 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
11.4.2020, gold odpovedať10

Naprosto super receptík,přidala jsem kmín a slunečnicová semínka a pecka :-)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť