Zemiakovo-hráškové pyré a mäso z daniela z pomalého hrnca

Pridal: Danula Vašíčková, 26.9.2020
Kategorie: Zemiaková kaša, Zemiaky, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Dnešné pochmúrne počasie by nám na nálade vážne asi veľmi nepridalo, tak sme si to "rozsvietili" aspoň na tanieri... :D :D :D Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 26.9.2020
Kategorie: Zemiaková kaša, Zemiaky, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Prílohy, Čásť dňa
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Pyré:
1 kgzemiak
1 bal.mrazený hrášok
50 gmaslo
podľa chutisoľ
- Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie.
- Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.
- Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou (ja polievam už horúcou), pridáme soľ a klasicky uvaríme domäkka.
- Scedíme a pekne roztlačíme, pridáme hráškové pyré a maslo, dôkladne premiešame, prípadne zriedime vývarom na požadovanú konzistenciu a nakoniec vsypeme odložený uvarený hrášok a len ľahko premiešame.
- Recept na mäso z daniela nájdete TU: MÄSO Z DANIELA Z POMALÉHO HRNCA
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborovo-hráškové pyré a dančí maso z "pomaláčku".
KOMENTÁRE K RECEPTU