Zemiakovo-hráškové pyré a mäso z daniela z pomalého hrnca

Recept Zemiakovo-hráškové pyré a mäso z daniela z pomalého hrnca
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnešné pochmúrne počasie by nám na nálade vážne asi veľmi nepridalo, tak sme si to "rozsvietili" aspoň na tanieri... :D :D :D Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Pyré:

1 kgzemiak
1 bal.mrazený hrášok
50 gmaslo
podľa chutisoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Hrášok uvaríme domäkka v osolenej vode a scedíme, časť vývaru si ponecháme bokom na zriedenie.
  2. Časť hrášku si vždy odoberiem stranou a vmiešame až do hotového pyré, pekne to vyzerá. Zvyšok prejdeme v hrnci tyčovým mixérom a zakryjeme pokrievkou, aby nám zbytočne nevychladol.
  3. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky, zalejeme vodou (ja polievam už horúcou), pridáme soľ a klasicky uvaríme domäkka.
  4. Scedíme a pekne roztlačíme, pridáme hráškové pyré a maslo, dôkladne premiešame, prípadne zriedime vývarom na požadovanú konzistenciu a nakoniec vsypeme odložený uvarený hrášok a len ľahko premiešame.
  5. Recept na mäso z daniela nájdete TU: MÄSO Z DANIELA Z POMALÉHO HRNCA
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť