Zemiakové tyčinky plnené syrom

Pridal: NajLucka, 3.7.2017
Kategorie: Sviatočné pečenie, Silvester a Nový rok, Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Zemiaková kaša sa dá využiť na niekoľko spôsobov. Dokonca najlepšie je, ak postojí deň alebo dva, takže ak vám zvýši z predošlého obeda, určite nevyhadzujte. Zemiakové tyčinky si obľúbite. Dajú sa naplniť rôznymi surovinami, najlepšie sú však s tvrdým syrom, ktorý sa po vysmažení roztopí a dodá tyčinkám skvelú chuť.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 3.7.2017
Kategorie: Sviatočné pečenie, Silvester a Nový rok, Obed, Hlavné jedlo, Chuťovky
SUROVINY
5 ksvarené zemiaky
2 ksvajce
100 gstrúhanka
100 gtvrdý syr
na vyprážanieolej
soľ, korenie
- Zemiaky klasicky uvaríme, pretlačíme na zemiakovú kašu, osolíme a okoreníme. Poriadne premiešame.
- Mokrými rukami vytvarujeme zo zemiakovej kaše placku, do stredu uložíme pásik tvrdého syra a zemiakovou kašou ho zakryjeme. Dostaneme tyčinku, ktorú obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v strúhanke.
- Smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.
- Po vysmažení tyčinky poukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a môžeme podávať.
- Podávame s kyslou smotanou, tatárskou omáčkou alebo tzatziky dressingom.
Zdroj: Ok
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborové tyčinky plněné sýrem.
KOMENTÁRE K RECEPTU