Zemiakové tyčinky plnené syrom

Recept Zemiakové tyčinky plnené syrom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Zemiaková kaša sa dá využiť na niekoľko spôsobov. Dokonca najlepšie je, ak postojí deň alebo dva, takže ak vám zvýši z predošlého obeda, určite nevyhadzujte. Zemiakové tyčinky si obľúbite. Dajú sa naplniť rôznymi surovinami, najlepšie sú však s tvrdým syrom, ktorý sa po vysmažení roztopí a dodá tyčinkám skvelú chuť.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

5 ksvarené zemiaky
2 ksvajce
100 gstrúhanka
100 gtvrdý syr
na vyprážanieolej
soľ, korenie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky klasicky uvaríme, pretlačíme na zemiakovú kašu, osolíme a okoreníme. Poriadne premiešame.
  2. Mokrými rukami vytvarujeme zo zemiakovej kaše placku, do stredu uložíme pásik tvrdého syra a zemiakovou kašou ho zakryjeme. Dostaneme tyčinku, ktorú obalíme v rozšľahanom vajíčku a následne v strúhanke.
  3. Smažíme na rozpálenom oleji z každej strany do zlatista.
  4. Po vysmažení tyčinky poukladáme na papierový obrúsok, aby sme sa zbavili prebytočného oleja a môžeme podávať.
  5. Podávame s kyslou smotanou, tatárskou omáčkou alebo tzatziky dressingom.

Zdroj: Ok

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť