Zemiakové strapačky s kyslou kapustou

Recept Zemiakové strapačky s kyslou kapustou

Pridal: NajLucka, 10.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Výborná pochúťka. Noky / halušky / strapačky s kyslou kapustou. Na vrchu opražená slanina. To je ale dobrota.

FOTKA OD VÁS

Pridal: NajLucka, 10.10.2020

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo

SUROVINY

Potrebujeme:

30 dkgzemiak
štipkasóda bikarbóna
1 ksvajce
podľa potrebyhrubá múka
soľ
olej
1 kscibuľa
500 gkyslá kapusta
100 gslanina
na ozdobupažítka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistíme zemiaky, nastrúhame, pridáme vajíčko, štipku sódy. Hrubú múku pridávame, kým zmes nie je tuhá.
  2. Nahádžeme ich do slanej vriacej vody a uvaríme, kým nevyplávajú na povrch. Zlejeme cez sitko.
  3. Do kastróla dáme olej. Na oleji do hneda opražíme cibuľu, pridáme podľa chuti kyslú kapustu a spolu to opražíme a prehrejeme. /Pozor, keď kapustu veľmi premyjete, strapačky budú bez chuti./
  4. Do kapusty pridáme strapačky, premiešame a na tanieri ozdobíme slaninou, / ktorú sme opražili ososbitne / a pažítkou.
  5. Podľa chuti ich môžeme poliať aj slaninkovou masťou. Dobrú chuť!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť