Zemiakové strapačky s kyslou kapustou

Pridal: NajLucka, 10.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Výborná pochúťka. Noky / halušky / strapačky s kyslou kapustou. Na vrchu opražená slanina. To je ale dobrota.
FOTKA OD VÁS
Pridal: NajLucka, 10.10.2020
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
Potrebujeme:
30 dkgzemiak
štipkasóda bikarbóna
1 ksvajce
podľa potrebyhrubá múka
soľ
olej
1 kscibuľa
500 gkyslá kapusta
100 gslanina
na ozdobupažítka
- Očistíme zemiaky, nastrúhame, pridáme vajíčko, štipku sódy. Hrubú múku pridávame, kým zmes nie je tuhá.
- Nahádžeme ich do slanej vriacej vody a uvaríme, kým nevyplávajú na povrch. Zlejeme cez sitko.
- Do kastróla dáme olej. Na oleji do hneda opražíme cibuľu, pridáme podľa chuti kyslú kapustu a spolu to opražíme a prehrejeme. /Pozor, keď kapustu veľmi premyjete, strapačky budú bez chuti./
- Do kapusty pridáme strapačky, premiešame a na tanieri ozdobíme slaninou, / ktorú sme opražili ososbitne / a pažítkou.
- Podľa chuti ich môžeme poliať aj slaninkovou masťou. Dobrú chuť!
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborové strapačky s kysaným zelím.
KOMENTÁRE K RECEPTU